Srpski glumac seksualno zlostavljao dete, dobio nanogicu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Prvostepena presuda kojom je poznati srpski glumac i režiser Goran Jevtić osuđen na 10 meseci kućnog zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad tada 16-godišnjim L. K. izazvala je pravu buru u javnosti. Mnogi smatraju da je presuda izrečena Jevtiću više nego skandalozna, te da se time stvara utisak u društvu da je žrtva zapravo kriva što je napadnuta!

 

“Ljudi za saobraćajne kazne idu u zatvor, propadaju im imanja, a ova bagra sedi kući. Srbijo, probudi se!”, “Ovo nije kazna, ovo je sprdačina zakona”, “Fuj, strašno, pa šta ako je glumac?!”, “On je naneo dečku telesne i duševne povrede za ceo život, da li je moguće da je ovakvu kaznu dobio?”, samo su neki od brojnih komentara građana ispod vesti o presudi Jevtiću.

Advertisements

 

Građani ogorčeni
Da je presuda za ovakav oblik seksualnog nasilja nad maloletnim detetom izuzetno blaga, slažu se i brojne javne ličnosti.

 

– Očito je da sudovi nisu shvatili poruke politike i društva da treba da budu rigorozniji prilikom odlučivanja u ovakvim i sličnim slučajevima ili naprasno ovde nije bilo dovoljno dokaza koji bi sud uverili da treba mnogo strožije da kazne ovakve prekršitelje zakona – kaže Božidar Spasić, bivši funkcioner DB.

 

REPUBLIKA.RS

FOTO: TANJUG

 

Advertisements

error: