Srpski avioni pratili NATO bespilotnu letilicu iznad južnog dela Srbije

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ništa ne može ni da uđe na našu teritoriju ni da izađe sa nje a da mi to ne znamo, da to nismo ispratili i procenili da li je realna opasnost ili ne, kaže za Kurir ministar odbrane Vulin.

 

Bespilotna letelica, koja je u našu zemlju ušla iz pravca Rumunije u vreme hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, napravila je krajem marta žestoku dramu na nebu iznad naše zemlje, ali su njen cilj – da snimi kretanje Vojske Srbije – osujetili srpski borbeni avioni koji su poleteli iz Kraljeva, otkriva Kurir!

 

– Čim je bespilotna letelica, iza koje najverovatnije stoji NATO, uočena na teritoriji Srbije, preduzete su konkretne mere. Podignuta su i dva borbena aviona Vojske Srbije, koja su poleteli iz Kraljeva i jasno dala do znanja da će je srušiti, pa je njeno nadletanje srpskog vazdušnog prostora prekinuto – otkriva izvor Kurira iz bezbednosnih struktura i dodaje:

Advertisements

 

– Ta letelica je ovde primećena 26. marta, kada je u severnoj Kosovskoj Mitrovici uhapšen Đurić, ali i naredna četiri dana. Nema sumnje da se na ovaj način želelo pratiti kretanje srpske vojske, jer je naš državni vrh razmišljao da se, u slučaju kulminiranja nasilja Albanaca, podigne borbena gotovost vojske. Naime, razmatrala se mogućnost da se pripadnici Vojske sa specijalnim jedinicama MUP u krajnjoj liniji lociraju duž administrativne linije i intervenišu u slučaju da Albanci pokušaju za zauzmu sever KiM, pa je neko sa strane očigledno želeo da prati svaki korak naših bezbednosnih snaga.

 

Kako dodaje naš sagovornik, letelica se kretala u centralnoj Srbiji, nedaleko i od Beograda, a 28. marta i duboko u unutrašnjosti države. Inače, duž auto-puta bila je na visini manjoj od 800 metara kako bi izbegla radare našeg PVO.

 

KURIR.RS

Advertisements

error: