SRPSKE POLITIČARKE VULINU: Šta ti tražiš vojne vežbe a prvi si bežao od njih!?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predlog novopečenog ministra odbrane Aleksandra Vulina da će sve žene u Srbiji mlađe od 50 godina morati da prođu obaveznu obuku za davanje prve pomoći i postupanje u vanrednim situacijama, a one koje su služile vojni rok, ovu višednevnu vežbu odradiće u uniformi i sa oružjem, naišao je na osudu javnosti, kako ženske tako i muške populacije.

Sanda Rašković Ivić za “Espreso” je rekla da joj koncept naoružanog naroda nije blizak, kao ni bilo koji oblik militarizacije društva.

– Uz današnje metode visokotehnološkog ratovanja, ova vojna obuka i za žene više će služiti kao podsticaj da, ne daj Bože, zapucamo jedni na druge. Pitam se da li ta Vulinova ideja podrazumeva da i ministar odbrane mora proći obuku, pošto vojsku nije služio, a da li će na obuku sa muškarcima ili ženama, svejedno mi je – rekla je za Espreso Sanda Rašković Ivić, šefica poslaničke grupe Pokret za spas Srbije – Nova Srbija.

Advertisements

Dijana Vukomanović kaže da se Aleksandar Vulin ponaša kao tipičan muškarac koji nikada nije služio vojsku, a mašta o tome da postane srpski Če Gevara.

– Koncept opštenarodne odbrane u kojoj su žene bolničarke je zastareo. Stručnjaci danas govore o tzv. hibridnom ratu, i videli smo kako taj rat izgleda na tlu Jugoslavije, a idealtipski primer je Ukrajina. Rat i odbrana se danas vode visokotehnološkim oružjem i metodama, i tu goloruki narod ne može ništa, sem da se nada da neće biti tzv. kolateralna šteta. A Vulin će najviše doprineti odbrani i miru ako se potpuno uzdrži od ratnohuškačkih izjava i ovakvih zastarelih ideja – rekla je Dijana Vukomanović.

ESPRESO.RS

Advertisements

error: