SRPSKA MAFIJA! Izvršitelji otmaju stanove i izbacuju ljude na ulicu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Srbijom haraju izvršitelji. Tiho, iz potaje, naplaćuju, oduzimaju, otimaju, za boga ne znaju. Formalno, poštuju slovo zakona i „samo rade svoj posao“. Faktički – spisak njihovih zloupotreba sve je duži.

 

I nema ko da im stane na put. Zato se ljudi samoorganizuju da brane ugrožene, po pravilu stare i siromašne, osnivaju udruženja čiji članovi fizički, svojim telima pokušavaju da zaštite „napadnute“ od pravedničke izvršiteljske ruke. Nekad uspeju da odbiju napad za nekoliko dana, nekad se probiju do medija i slučaj prezentuju javnosti, ali se izvršitelji, praćeni policijom, vraćaju.

 

Da odmah razjasnimo – ni ovaj tekst ni potpisnica ovih redova ne zalažu se za neplaćanje dugova. Struja, voda, „infostan“, porez i ostalo što se iskoristi i duguje mora i da se plati. Ako postoje izuzeci, socijalno ugroženi građani koji nisu u stanju da plate, društvenom solidarnošću na uređeni i jasno definisan način mogu i treba, delimično ili čak i potpuno, da se oslobode plaćanja ovih obaveza. Za ostale, ako iz bilo kog razloga ne plate sami, legitimno je pokrenuti prinudnu naplatu.

Advertisements

 

To sve važi u uređenom društvu i u sistemu primerenom evropskoj zemlji 21. veka. Ali u zemlji u kojoj sve više vlada hajdučija i čisti zakon jačega, a jači je onaj koji je na bilo koji način u sprezi sa vlašću, i pojam izvršitelja dobija sasvim drugačiju formu.

 

Pa se tako dešava, recimo: u Beogradu je Branka Havatmi sa svojim teško bolesnim sinom izbačena iz stana zbog duga od 6.000 evra, a stan koji na tržištu vredi oko 70.000 evra prodat je za 26.000 evra; stan porodice Aksentijević kupio je na javnoj licitaciji sin izvršiteljke; porodica Maurer izbačena je iz stana iako je dokazala da je bivši podstanar falsifikovao dokumentaciju i stavio lažnu hipoteku; Snežana Stojiljković iz Niša je sa sinom izbačena iz stana zbog duga bivšeg muža iako je stan njen; Goran Disić iz Zemuna ostao je bez kuće zbog duga prethodnog vlasnika. Primera ima koliko hoćete, dovoljno je samo površno guglanje.

 

GERILA.RS

DANAS.RS

 

Advertisements

error: