SREĆNO, IDEMO NA POBEDU! – MALA TEODORA otputovala u Nemačku na LEČENJE!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Devojčica koja boluje od akutne mijeloidne leukemije i za koju je u rekordnom roku prikupljen novac juče je otišla u Frankfurt, gde će joj biti presađena koštana srž.

 

Radujem se odlasku u Nemačku. Verujem da će sve biti u redu i da ću se uskoro zdrava vratiti u Srbiju!, poručila je hrabro mala Teodora Vranješević (9), koja je juče, nakon velike humanitarne akcije koja je digla na noge celu Srbiju, otputovala u Frankfurt na transplantaciju koštane srži!

Ne plašim se

Za lečenje devojčice koja boluje od akutne mijeloidne leukemije građani iz Srbije, ali i inostranstva u rekordnom roku prikupili su 350.000 evra, a ona je juče u Institutu za majku i dete uradila poslednje analize pred put i pozdravila se s doktorima i sestrama, koji su joj, kako kaže, postali pravi prijatelji.
– Ne plašim se puta. Ponela sam u Nemačku knjižice i igračke i neće mi biti dosadno u bolnici – dodala je stidljivo Teodora, na čijem se licu očitavalo nestrpljenje da što pre krene.

Advertisements

Ova hrabra devojčica, kako kaže njena majka Nataša Vranješević, od početka je znala od čega boluje. Znala je prirodu bolesti, da će lečenje biti naporno, da će izgubiti kosu…
– Ipak, ona je to sve hrabro podnela. Lekari su bili iznenađeni time kako je podnosila pojedine teške lekove. Neka deca su i psihički padala. Ona – ne! U bolnici je stalno crtala. Lekar joj je jednom rekao: „Ti ćeš biti velika umetnica!“, ali mu je ona ozbiljno odgovorila „Ne, ja ću biti hematolog“ – prepričava Nataša, dok se mala Teodora stidljivo smeška.

Prosledićemo novac

Majka Nataša kaže da je neverovatno koliko je brzo skupljen novac za lečenje njenog deteta i da je veoma zahvalna svima koji su pomogli.

– Sav novac koji preostane biće prosleđen drugoj deci kojoj je pomoć potrebna. Drago mi je što će još neko dete imati korist od akcije koja je organizovana za Teu – dodaje ona. Teodori je juče pred put i Kurir uručio mali poklon – knjigu Ljubivoja Ršumovića, plišanog zeca i dnevnik, i uz najlepše želje ispratili smo je na put.

 

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: