SRĐAN ĐOKOVIĆ: Federer je loš čovek!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nikada Novak Đoković nije krio da mu je njegov otac Srđan bio veliki uzor i koliko mu je pomagao u toku karijere, pa je baš iz tog razloga često bio u medijima i govorio o uspesima svog sina. U poslednje vreme ga ređe vidimo u “loži”, a nije ga dugo bilo ni u medijima sve do intervjua koji je dao za “Njuzvik” za vreme Dejvis kupa koji je Srbija igrala protiv Kazahstana.

 

Pokrenuo je neke vrlo važne teme i sigurno da je u pitanju intervju koji će izazvati mnogo kontroverzi, pre svega zbog priče o Rodžeru Federeru.

U pitanju je Dejvis Kup meč sa reprezentacijom Švajcarske 2006. godine.

 

“Novak je imao samo 19 godina tada i imao je velike probleme sa devijacijom sinusa zbog kojih je imao problema sa disanjem. Rodžer je radio sve što je mogao da ga omalovažava zbog tog problema”, kazao je Srđan Đoković.

 

Zamerio mu je zbog toga.

“Pokazao je da je najbolji teniser na svetu, ali ne toliko dobra osoba. Niko nikada nije tretirao Novaka tako kao Rodžer tada.Ne razumem zašto Federer još uvek igra tenis. Ne razumem zašto igra kada ima 34 godine?”, ispričao je otac najboljeg tenisera sveta.

 

I dodao…

Advertisements

“Kada je Novak pobedio Federera u polufinalu US Opena opena 2011. godine od 24 hiljade ljudi 23 je navijalo za Švajcarca. A, posle meča je Nole uzeo mikrofon u ruke i rekao, Vi ste najbolja publika na svetu, to samo dokazuje da je mentalno jak kao stena!”.

Ispričao je Srđan i da se čitava porodica žrtovala da bi Novak bio gde je danas. Kazao je da kada bi video da nešto ne štima između njega i trenera – odmah bi odlazio na neko drugo mesto i tražio novog trenera. Kazao je i da su roditelji nerealni sa pritiskom koji nameću svojoj deci, te da on nije bio takav.

 

“Ja nisam odlučio da je Novak talentovan, jer nisam teniser, već sam slušao savete drugih ljudi”.

Bio je potpuno otvoren u ovom intervjuu i ispričao da je često uzimao i novčane pozajmice i kredite kako bi otplatio sva putovanja na kojima je Novak mogao da bude. Kazao je i da je tužan što njegovim drugim sinovima Marku i Đorđu nije mogao da posveti toliko pažnje kao Novaku, jer mu je on “uzeo svu energiju”.

 

“Uvek sam mu objašnjavao da dolazi iz male zemlje, zemlje koja je bila bombardovana, koja je prošla kroz mnogo razova i da ćemu biti teško da krči put kroz život. Nikada nije učinio ništa što bi zabolelo nekog od njegovih protivnika. Zvižduci ga samo čine jačim!”, ispričao je Srđan Đoković.

 

ALO.RS

Advertisements

error: