SRBIJO REAGUJ! Naše momke sa Zakintosa šalju u Ameriku da im tamo sude

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Roditelji, ali i brojni očevici tvrde da srpski mladići nisu krivi za ubistvo Amerikanca Bakarija Hendersona (22). Našim mladićima u pritvoru zapretili da će biti izručeni Americi i da će im tamo biti suđeno.

Grčka policija zapretila je mladićima iz Srbije, uhapšenim zbog ubistva Amerikanca Bakarija Hendersona (22) u klubu “Barkod” na Zakintosu, da će ih izručiti u SAD i da će im tamo biti suđeno! Sedmorica mladića iz Srbije i jedan Grk, koji je uhapšen s njima, sede u pritvoru prestravljeni, a njihove porodice mole državu da učini sve da im pomogne!

 

Žao mi je Amerikanca, ali nećemo dozvoliti da naša deca budu žrtvovana zarad zemlje koja nas je ubijala

Miladin Petrović, otac Siniše Petrovića
Roditelji, ali i brojni očevici kobne tuče tvrde da uhapšeni Srbi nemaju veze sa ubistvom Hendersona i da neko pokušava da ih pošalje na decenijsku robiju kao žrtvenu jagnjad!
Ukupno osmorica mladića trenutno se nalazi u pritvoru u Laganasu na Zakintosu, među kojima je sedmoro Srba, a danas bi trebalo da budu izvedeni pred tužioca.
Glavnoosumnjičeni za ubistvo su Grk Jorgos Skijadopulos (34), barmen u “Barkodu”, i izbacivač Amir Omerdžić (32), britanski državljanin srpskog porekla. Ostala šestorica Srba terete se, po svemu sudeći lažno, da su učestvovala u grupnom ubistvu. U pitanju su Miloš Ilić (18) iz Bačke Palanke, Nemanja Petrović (18) iz Beograda, Miloš Senić (25) iz Grabovca kod Obrenovca, Siniša Petrović (22) iz Žitnog Potoka kod Prokuplja, Nenad Jovanović (22) iz okoline Žitorađe i Stefan Stojanović (21) iz Novog Sada.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da ova šestorica mladića nisu poznata policiji.
– Naša ambasada je u komunikaciji sa porodicama uhapšenih, da vidimo šta možemo mi kao država da učinimo. Oni pre ovoga nisu bili poznati srpskim pravosudnim organima, dakle, ne radi se o licima iz kriminogene sredine – kazao je Stefanović.

Advertisements

ADVOKAT UHAPŠENIH SRBA SA ZAKINTOSA: Tražićemo prebacivanje slučaja iz Grčke u Srbiju!

Miladin Petrović, otac Siniše Petrovića (22) iz Žitnog Potoka kod Prokuplja, očekuje da država pomogne uhapšenim mladićima.
– Ako su krivi, treba da odgovaraju i oni i mi roditelji sa njima, ali naša deca su potpuno nevina i sve im je namešteno! To je očigledno! To se vidi na snimcima, a to tvrde i očevici i uhapšeni mladići. Ogorčen sam na državu jer do sada nije zaštitila svoje državljane – priča Miladin.
On dodaje da je za pritvaranje svog sina saznao od predstavnika turističke agencije preko koje je Siniša otišao na letovanje.
– Sin me je zvao iz pritvora, tvrdi da to nisu uradili i ja mu verujem. Ni on ni Nenad Jovanović iz Rečice kod Žitorađe, koji mu je drug iz detinjstva, nikada ni mrava nisu zgazili. Sada im se na teret stavlja ubistvo, tamo vrše pritisak na njih da će ih izručiti Americi, a naša država ćuti – ističe Petrović

 

INFORMER

Advertisements

error: