SRBIJO, OVO MORAMO SPREČITI! EU predložila da se svi migrante nasele u Srbiji i Makedoniji!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Austrijski ministar za poslove Evrope, integracije i spoljnu politiku Evrope Sebastijan Kurc predložio je Evropskoj uniji formiranje izbegličkih centara van njene teritorije.

 

Kurc je u intervjuu visokotiražnom nemačkom dnevnom listu Bild precizirao da bi takvi centri trebalo da se otvore u Gruziji i na „Zapadnom Balkanu“!

Austrijanac, inače „veliki prijatelj Srbije i njenog premijera“ rekao je da ti centri treba da budu pod pokroviteljstvom EU i Visokog komesarijata UN za izbeglice.

„Nije od principijelne važnosti gde će se tačno nalaziti, važno je da obezbeđuju zaštitu i da ljudi koji nastoje da u Evropu uđu nelegalno budu u njih usmeravani. Takvi centri mogu biti formirani u Gruziji, Egiptu ili u ‘zapadnim balkanskim zemljama’“.

Pod terminom „Zapadnog Balkana“, zvaničnici EU podrazumevaju bivše zemlje SFRJ i Albaniju.

Advertisements

Obzirom da su Slovenija i Hrvatska već u Uniji, među zemljama-kandidatima za Kurcov plan, ističu se Srbija i BiH, pošto Albaniju migranti zaobilaze u širokom luku, dok Crna Gora, verovatno, ne bi mogla da obezbedi potrebne kapacitete.

Na pitanje – treba li da za nelegalne migrante bude zatvorena „mediteranska ruta“, Kurc je odgovorio potvrdno.

Za one koji podstiču migracije prema EU i u njih ulažu nemali novac, kao i za same izbeglice i migrante, „Balkanska ruta“ je, posle mediteranske, najznačajnija, što znači da bi ona ponovo postala jedini put velike migracije azijskih i afričkih naroda u srce Evrope.

Na izjavu ministra spoljnih poslova Austrije, reagovao je i ruski senator Aleksej Puškov.

On je rekao da predlog austrijskog ministra, najverovatnije, predstavlja ponudu da se izbeglice iz EU pošalju u Gruziju u zamenu za bezvizni režim.

„Biće zanimljivo videti da li će Gruzija moći da odbije EU?“, napisao je puškom na svom Tviter nalogu.

 

(fakti.org, Pravda)

Advertisements

error: