SRBIJA U HAOSU! Čuvari bilborda sa Vučićevim likom zarađuju čak 60,000 dinara!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U Srbiji ima posla. U Srbiji nema posla. Ima, ali neće da rade…

Ili jednostavno, može da bude, ali ne žele svi da budu stranačke lutke!

Prema čelnicima vlasti, stopa nezaposlenosti u Srbiji je sve niža, ali u praksi je priča potpuno drugačija. Naime, i dok oni u foteljama ne brinu brige i nemaju straha šta će biti sutra, obični građani jedva sastavljaju kraj s krajem.

Ali, ima i onih koji pored završene osnovne škole, rade na pozicijama koje im po obrazovanju i stručnosti nikako ne pripadaju.

Obzirom da su u Srbiji odjednom nikla nova zanimanja, rešili smo da vam predstavimo 5 najupečatljivijih “poslova novijeg doba.” Ono što im je svima zajedničko jesto što ih je izmislila vlast kako bi svojim kadrovima pronašli mesto za uhlebljenje.

Još bolje je što vam apsolutno nikakva stručnost nije potrebna, kao ni kvalifikacije.

#Čuvar bilborda

U samom jeku predizborne kampanje za predsedničke izbore održane 02. aprila, rodilo se potpuno novo zanimanje – čuvari bilborda. Kako bi zaštitile bilborde sa likovima svojih lidera, određene stranke su angažovale ljude čije je jedino zaduženje bilo čuvanje istih. Dakle, za ovu profesiju nije vam potrebno puno. Par razreda škole, ispran mozak, jedan marker, čisto da se izdvajate od potenijalnih “razbojnika” koji bi nasrnuli na bilbord.

Advertisements

#Čuvari fontane

Dugo čekano srpsko čudo koje svet nije video – pevajuća fontana na Slaviji, toliko je dobar investicioni potez da su za potrebe njenog čuvanja takođe morali da unajme ljude! Ali, ne zato što je njena lepota zapslepljuje građane koji joj prilaze i fotografišu je kao pomahnitali, već upravo suprotno. Da joj ne priđe slučajno bilo ko, ne daj bože da “okine” koju fotku.

I tu je priča ista. Može škola, a i ne mora, anormna ljubav i poverenje prema fontani i onima koji su je sproveli u delo. A da, možda nema ništa od plate, ali sendvič je tu!

#Čuvari vodovoda i kontejnera

Vest da će Novi Sad dobiti čuvare kontejnera bila je šok. Ali, kada je JKP Vodovod i kanalizacija raspisao tender da traži profesionalne čuvare vodovoda, e to je već neverica!

Čemu čuvanje kontejnera? Da neko nešto ne ukrade iz đubreta?!
Čuvanje vodovoda?! Banalno je i komentarisati.

Ali, kako reče Gvozden Perković, direktor JKP Vodovod i kanalizacija, “vodovodni sistem je od strateškog značaja i ne mogu da se otkrivaju detalji u vezi sa ovim tenderom. To je javna tajna.”

ESPRESO

Advertisements

error: