SRBIJA STVARNO NA DNU! Prodaje se hleb i na komad

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Na drušvenoj mreži fejsbuk ponovo kruže fotografje na kojima se vidi da je u Srbiji u toku i prodaja hleba i to na komad. Cena jedne kriške hleba kreće se od 2 do čak 10 dinara.

 

Iako je proteklih meseci ustanovljeno da je većina fotografija načinjena u restoranima gde je česta pojava da se hleb ovako naplaćuje, ima onih koji tvrde da se to pojavljuje i na pijaci ali i u pojedinim prodavnicama.

Korisnik pod imenom Dejan Stanivuković iz Pirota, ističe da se na lokalnoj pijaci u centru Pirota prodaje hleb na komad ali i mnogi drugi artikli koji se u običajno prodaju na veće količine. On tvrdi da je to zbog slabe kupovne moći.

Advertisements

 

Darko Ilić iz Sombora takođe se nadovezao da je prodaja hleba na komad prisutna i u nekim prodavnicama u Sombor a da se cena kreće od 5 do 10 dinara. U zavisnosti da li je u pitanju beli ili crni hleb koji je skuplji.

Kako objašnjava Nemanja Todorović, jedan od vlasnika prodavnice zdrave hrane u centru, takve scene su postale svakodnevne u njegovoj radnji.

 

“Jednog dana je gospodin ušao u radnju i pitao koliko košta jedna bombona. Rekao sam mu da je njena cena pet dinara, sugrađanin je tražio samo jednu, a onda sam mu poklonio još dve bombone i dugo sam posle toga bio bez teksta”, priča vlasnik prodavnice zdrave hrane.

 

IZVOR: Dnevni Žurnal /FOTO: Facebook

 

Advertisements

error: