SRBIJA! SNS BOTOVI imaju veće plate nego lekari

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Građani zgroženi činjenicom da se pošten rad i fakultetska diploma ne isplate, a o 80.000 dinara, koliko primaju partijski poslušnici, mogu samo da sanjaju.

 

Bura nakon otkrića da su botovi u nekim državnim preduzećima mesečno zarađivali 80.000 dinara za pisanje naručenih komentara još se ne stišava! Činjenica da je rad stranačkih poslušnika unosniji i plaćeniji od posla lekara, nastavnika, glumaca, koji su od suštinske važnosti za čitavo društvo, poražavajuća je, ocenili su sagovornici Kurira.

Primera radi, dok je bot u svoj džep mesečno stavljao 80.000 dinara, lekar opšte prakse je morao da živi od plate od 53.000 dinara, nastavnik je preživljavao s 40.000 dinara, dok je policajac kraj s krajem sastavljao sa oko 50.000 dinara mesečno.

 

„Obični“ građani širom Srbije su zgroženi ovakvim odnosom snaga! Kako kažu, isplativije je biti bot nego lekar ili profesor.

Čačanski profesor Milisav Milenković (64) kaže da botovsku platu od 80.000 dinara može samo da sanja.

Advertisements

 

– Kao prosvetni radnik pred penzijom, sa 40 godina radnog staža, mogu samo da sanjam o plati od 80.000 dinara. Oni koji obrazuju naciju imaju skoro dvostruko manju platu od onih kojima je zanimanje poltron, poslušnik, bot… To je slika države u kojoj živimo, ali i odnos vlasti prema obrazovanju, kulturi, poštenom radu – kaže Milenković.

Užičanin Milan Todorović se pita koliko nadničari moraju znoja da proliju da bi stigli do te zarade.

– Koliko nadničari treba da naberu malina, na temperaturi od plus 40, od zore do mraka, jedući hleb i jeftin parizer, da bi zaradili 80.000 dinara? Za to vreme botovi sede pred računarima, ispod klime i za debele pare truju narod i brane ono što se odbraniti ne može – navodi on.

Beograđanin Ljubisav Đokić, poznatiji kao Džo Bagerista, smatra da je u Srbiji izgleda „jedino isplativo biti kriminalac na vlasti i raditi za njih“.

 

– Kad je plata od 80.000 data za botove, onda je jasno kako su došli do tih para. Pljačkom. Pljačkaju ovaj narod, a posebno penzionere dok ne pocrkamo. Ja primam svega deo penzije od 8.000 dinara, a botovi 10 puta više! Da li je to normalno – pita se Džo.

 

NEZAVISNI.RS / SRBIJA DANAS

FOTO: GERILA.RS / TELEPROMPTER

 

Advertisements

error: