SRBIJA – RAJ ZA KRIMINALCE! – OSLOBOĐEN Dobrosav Gavrić, ubica ARKANA!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Dobrosav Gavrić (42), koji je u Srbiji osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, izborio je u Strazburu ukidanje te presude i pravo na novo suđenje!

 

On se žalio na kaznu izrečenu u Višem sudu u Beogradu, tvrdeći da nije imao fer suđenje, i tražio da Sud za ljudska prava u Strazburu ispravi greške koje su počinili srpski sudovi.

– Nemačka advokatica Josipa Francki i ja smo pokrenuli postupak u Strazburu i dobili odluku da se postupak u odnosu na Gavrića ponovi u Srbiji. Problem je u tome što je uslov za ponavljanje postupka, prema toj odluci, da se Gavrić pojavi pred sudom. On je trenutno u Južnoafričkoj Republici i zbog straha za svoj život ne želi da se vraća u Srbiju! Tamo je podneo zahtev za dobijanje azila, ali o tome još nije odlučeno. Međutim, on je optimista i očekuje da zahtev bude prihvaćen. Ja verujem u pravdu i nadam se da će se istina utvrditi – ekskluzivno za „Alo!” kaže Gavrićev branilac Veljko Delibašić.

Advertisements

Završna reč Veljka Delibašića u slučaju Arkanovog ubistva obiluje detaljima koji su široj javnosti nepoznati! Tvrdio je da je država svaljivanjem krivice na Gavrića pokušala da zataška ovaj zločin, s ciljem da naručioci, organizatori i izvršioci zločina nikada ne budu otkriveni. Povodom presude u Strazburu pitali smo Delibašića da li je država uspela da zataška ovu likvidaciju i da li će nova odluka nešto izmeniti.

– Uspela je za sada. Ipak, i dalje se nadam da će istina pre ili kasnije ugledati svetlost dana i da će javnost saznati ko su pravi naručioci, organizatori i izvršioci tog ubistva.

Delibašić kaže da je sasvim slučajno otkrio da je pripadnik Crvenih beretki, zaštićeni svedok K-2, učestvovao u Arkanovom ubistvu!

– Pratio sam snimak suđenja Slobodanu Miloševiću u Hagu i zapanjio se kada sam čuo da taj svedok govori o svom učešću u Arkanovom ubistvu! Nakon toga nije bilo teško doći do preciznih podataka ko je zaštićeni svedok i na koji način je učestvovao u tom ubistvu. Žao mi je što naš sud nije prihvatio moj predlog da se u toku suđenja utvrdi ta činjenica, jer da smo to uradili, svi bismo bili daleko bliži istini – kaže advokat.

Na pitanje da li je bilo čudno što se svedok K-2 pojavio pred milionskim auditorijumom kao slobodan čovek i još potvrdio da je umešan u ubistvo, Delibašić kaže da to nimalo ne čudi.

 

ALO NOVINE

Advertisements

error: