SRBIJA POBEĐUJE UVEK! – Mladi fizičari osvojili 10 medalja na međunarodnom šampionatu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Učenici iz Srbije osvojili su četiri zlatne, pet srebrnih i jednu bronazanu medalju na prestižnom takmičenju iz fizike.

 

Takmičenje Romanian Master of Physics, održava se u Bukureštu od 6. do 11. marta.

Iz Srbije su učestvovala dva tima Državni tim Srbije i ekipa Matematičke gimnazije iz Beograda. Članovi državnog tima Srbije su osvojili četiri zlatne medalje i jednu srebrnu, dok su članovi ekipe Matematičke gimnazije osvojili su četiri srebrne medalje i jednu bronzanu.

Zlatne medalje su osvojili Marko Medvedev (apsolutni pobednik takmičenja, prvi u generalnom plasmanu), Marko Šušnjar (drugi u generalnom plasmanu), Vuk Radović i Dušan đorđević, svi iz Matematičke gimnazije.

Advertisements

Srebrnu medalju osvojio je Novak Stanojević iz gimnazije Svetozar Marković, iz Niša. Osim toga ekipa Srbije je ubedljivo osvojila prvo mesto u ekipnoj konkurenciji, saopštio je Fizički fakultet.

Među članovima ekipe Matematičke gimnazije srebrne medalje osvojili su Igor Medvedev, Aleksa Milojević, Darko Golubović i Ognjen Tošić, dok je bronzanu medalju osvojila Katarina Cimeša.

Tim Srbije su vodili dr Božidar Nikolić (Fizički fakultet, Beograd) i Vladan Pavlović (Prirodno matematički fakultet, Niš), dok su vođe ekipe Matematičke gimnazije bile Aleksandra Dimić i Marija Šindik.

Na takmičenju su učestvovali timovi iz šest zemalja i osim domaćina Rumunije učestvovale su i ekipe Bosne i Hercegovine, Bugarske, Brazila, Moldavije i Srbije.

IZVOR: ALO NOVINE

Advertisements

error: