SRBIJA NA CRNOJ LISTI CENA! – Vozači, benzin će PONOVO POSKUPETI ZA 4 DANA!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Benzin BMB 98 skočiće za samo dve nedelje sa 151 na 156 dinara po litru, a evrodizel sa 150 na 155. Razlog je rast cene barela nafte zbog ratnih dejstava u Siriji, kažu stručnjaci.

 

Gorivo u Srbiji će, zbog rasta cene barela nafte u svetu, za samo dve nedelje u proseku poskupeti za pet dinara po litru, prognoziraju stručnjaci!

Benzin BMB 98, koji je prošlog petka koštao 151 dinar po litru, juče se u proseku prodavao za skoro 154, a u narednih deset dana poskupeće na više od 156 dinara.

Cena evrodizela će u istom periodu sa 150 skočiti na 155 dinara. Pumpadžije kažu da poskupljenje goriva diktira cena barela nafte na svetskom tržištu, koja je skočila zbog novih ratnih dejstava u Siriji. Da sve bude gore, stručnjaci tvrde da će ove turbulencije na tržištu nafte dovesti do toga da gorivo u Srbiji do kraja godine premaši projektovanu cenu od 160 dinara po litru.

Advertisements

Vlasnik “Knez petrola” Srđan Knežević rekao je za Informer da je shodno poskupljenju cene barela nafte na svetskom tržištu moralo da poskupi i gorivo u Srbiji.

– Poskupljenje je počelo još u petak i do današnjeg dana sve vrste goriva su poskupele za dva do tri dinara. Međutim, ako pogledamo nagli porast cene barela nafte na svetskom tržištu za preko deset odsto, jasno je da trenutna cena u Srbiji nije dovoljna i da će morati još da poraste.

Prema nekim našim računicama, gorivo u Srbiji će poskupeti još dva i po do tri dinara u narednih deset dana i tu će se zaustaviti rast cena. Naravno, pod uslovom da se u svetu ne dogodi nešto novo, što će uticati na cenu nafte i što mi ne možemo da predvidimo – rekao nam je Knežević i dodao da će cena goriva gotovo sigurno dodatno rasti do kraja godine.

IZVOR: INFORMER

Advertisements

error: