SRBIJA: Decu lečimo SMS porukama, a crkve dobijaju podno grejanje za 7,5 MILIONA!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Druga po veličini pravoslavna bogomolja na Balkanu, valjevski hram Vaskrsenja Gospodnjeg, dobiće podno grejanje. Radovi koji su počeli koštaju 7,4 miliona dinara.

 

U prvoj fazi radova, kako objašnjava starešina hrama Dragimir Jovanović, planirano je postavljanje cevi i drugih grejnih elemenata, a zatim izrada ravnajućeg sloja, koji će zaštiti instalacije.

– O načinu i izboru grejanja između peleta ili dogrevanja vode iz bušotina oko hrama još uvek se razmišlja, kao i o završnim radovima sa postavljanjem mermernih ploča na oko 1.000 kvadrata poda, za koje tek treba obezbediti novac. Ipak, od iduće zime podno grejanje će raditi – poručuje Jovanović. Drugi po veličini hram SPC, posle hrama Svetog Save u Beogradu, gradi se od 1992. godine, kada je temelje osveštao pokojni patrijarh Pavle. Ove godine, međutim, iz valjevskog budžeta nisu izdvojene pare za nastavak uređenja bogomolje.

Advertisements

– Mi smo, ipak, odlčni da uz pomoć sredstava SPC i donatora postavimo mermerni pod i da u oltarskom delu uradimno paraklise vladike Nikolaja i oca Justina – kaže Jovanović.

Za vreme radova na postavljanju podnog grejanja u hramu Vaskrsenja Gospodnjeg sva bogosluženja se obavljaju u obližnjoj novoizgrađenoj crkvi svetog Nektarija Eginskog.

 

(Izvor: Blic)

Advertisements

error: