SRBIJA DANAS! Zoran Bogdanović (34) ubio se zbog prokletog duga od 500 evra!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Radnik kostolačkog “Georada” Zoran Bogdanović (34) iz Drmna, izvršio je na Vidovdan, 28. juna, samoubistvo vešanjem, tako što se obesio na terasi kuće svoje babe u Požarevcu.

 

Njegovo telo pronađeno je dva dana kasnije i o tome je odmah obaveštena policija. Pored njega nađeno je oproštajno pismo na više strana, kao i 18 opušaka cigareta, koje je pušio dok je sastavljao pismo. U pismu je kao glavni razlog naveo da se odlučio na samubistvo jer su ga duže vreme progonila dvojici zelenaša, od kojih je zbog dugova u koje je zapao, pozajmio pare pod enormnom kamatom, i nije mogao iznose koje su tražili od njega da vrati. Od jednog, iz Bradarca, pozajmio je 500 evra, vratio mu 2.740, a ovaj mu potraživao još 3.000. Od drugog, koji živi u Kostolcu gde se preselio iz Starog Kostolca, uzeo je 1.050 evra, vratio mu 2.700, a ovaj je tražio još 12.000 evra.

Pošto su mu zelenaši stalno pretili da će da naude njemu i porodici, čak su u po bela dana dolazili pred njegovu kuću galamili, trubili i otvoreno pretili da će da ga ubiju i zapale kuću ako ne vrati pare, on se, iz straha, odlučio na samoubistvo. Na uviđaju je bilo očigledno da se radi o samoubistvo, pa nije naložena obdukcija, već je telo odmah predato porodici, koja ga je u nedelju sahranila na Novom groblju u Drmnu. Sahranjen je u prisustvu brojnih meštana, prijatelja i drugova, ljudi, jer je važio za dobrog čoveka i bio je omiljen u društvu.

Advertisements

– Ne mogu da verujem da se Zoki ubio i da ga više nema. Zajedno smo išli u školu i bio je najbolji đak. Znali smo da ima problema i savetovali ga da sve prijavi policiji. On nam je pričao da će sve to da reši sam, jer se plaši da, ako zelenaše prijavi policiji, može samo da ih razljuti, pošto su mu više puta zapretili da to ne čini, jer imaju debele veze u sudstvu i policiji – sa suzama u očima priča jedan od njegovih školskih drugova koji su bili u nedelju na sahranu.

Njegovi prijatelji su mu oprostili dugove, jer su hteli da mu pomognu da se izvuče iz novčane krize, ali, nažalost, nisu uspeli u tome. Zato traže od nadležnih da istraže ovaj slučaj i kazne zelenaše koje su Bogdanovića navele da sebi oduzme život, pošto u oproštajnom pismu, u koji su imali uvid, taksativno se navodi imena zelenaša, koliko je para pozajmio, koliko vratio i koliko od njega još novca traže da im da.

Bogdanoviću nisu pretili samo zelenaši, već i jedan meštanin Drmna, jer se, kao sindikalni aktivista u “Georadu”, u kojem je radio, zalagao da se zapošljavanje ne obavlja preko političkih veza, već da prednostt imaju oni koji već dug rade preko agencija, na određeno vreme.

Porodica traži da se zelenaši kazne

Porodica i prijatelji pokojnog Zorana Bogdanovića (34) iz Drmna, traže od nadležnih da ispitaju sve okolnosti njegovog samoubistva i kazne one koji su do toga doveli. Zoran se obesio 28. juna, na terasi kuće svoje babe u Požarevcu, jer više nije mogao da podnese prisak i pretnje zelenaša.

U njegovoj kući u Drmnu okupili su se majka Slavica (59), supruga Ivana (31), tetka Evica Ahmetović drugovi Mihajlo Životić (34) i Slađan Perić (46) i brat od tetke Dragan Ivić (39).

izvor: kurir

Advertisements

error: