SRBIJA DANAS: NAPREDNJAK VAN ZAKONA: Laban pretio, žrtva u zatvoru!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Asistent Građevinskog fakulteta Vladimir Polovina, kome je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban pretio smrću, završio u pritvoru nakon što je slučaj prijavio policiji, a protiv njega je podneta i krivična prijava.

Ne stišava se bura nakon pretnji gradonačelnika Subotice i funkcionera SNS Bogdana Labana da će asistenta na Građevinskom fakultetu Vladimira Polovinu „samleti kao mleveno meso“ i „iščupati mu grkljan“.

Polovina je, pored pretnji, dobio i batine, a što je najgore od svega – zadržan je u pritvoru i protiv njega je podneta krivična prijava. Tako je od oštećenog pretvoren u osumnjičenog, dok Laban, s druge strane, nije ni priveden, a takođe i ne pomišlja da podnese ostavku zbog jezivih pretnji upućenih svom stranačkom kolegi.

Advertisements

Krivična ne znači ništa

Danas će biti saslušani svi svedoci, a sagovornici Kurira ocenjuju da se ovde krše ljudska prava Polovine, te da će ovaj slučaj biti pokazatelj da li u Srbiji postoji vladavina prava.

Goran Miletić, direktor za Evropu u Sivil rajts difendersu, kaže da je najpre potrebno da javnosti bude jasno predočeno koje su optužbe u krivičnoj prijavi protiv Polovine, jer za to postoji opravdan interes javnosti.
– Građani, takođe, moraju znati da sama krivična prijava ne znači ništa, jer jedino sud utvrđuje odgovornost i da li je krivično delo počinjeno. Međutim, zadržavanje u pritvoru je drastična i izuzetna mera i moramo znati na osnovu čega je doneta – navodi Miletić.

KURIR

Advertisements

error: