SRBIJA DANAS: Baka (80) prosi kako bi svojim unucima obezbedila da hranu da jedu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ljubica Jovanović ima 80 godina i skoro svaki dan sedi u hladnom prolazu na Zelenom Vencu. Stara je i umorna, ali se ne predaje. Ne sme, ni ne pomišlja jer čuva 3 unučadi koje izdržava prosijačenjem.

– Sedim na jakni i smrzavam se, započinje priču Ljubica. Sve što dobijem ovde, nosim svojim unučićima, kako bi imali nešto da pojedu. Ne sakupim mnogo para, ali svaki dinar mi znači.

Mi smo joj odneli hranu kako bi joj bar malo pripomogli u ovoj nedaći u kojoj se nalazi.

Baka Ljubica sedi na svojoj jakni kako bi joj bilo toplije, ali joj to ne pomaže mnogo. Ona putuje iz Obrenovca svaki dan kako bi skupila hranu koju će dati unucima. U Obrenovcu živi u trošnoj kući koja ima dve sobe.

Advertisements

Kada su bile poplave u Obrenovcu, voda je odnela kuću u kojoj je živela sa ćerkom i njeno troje dece. Nakon toga, ostali su na ulici, a njena ćerka je zatražila azil u Nemačkoj. Otišla je i više se nikada nije vratila.

– Nakon poplava, ćerka me je ostavila samu sa unučićima. Nisam ni znala da je otišla, komšije su mi rekle. Ona je samo okrenula leđa i više se nikada nije ni javila. Tamo je započela svoj novi život. Ne zove, ne pita za decu, da li su možda gladni ili žedni, od tada nisam više čula za nju.

 

ESPRESO

FOTO: FILIP PAVLIČIĆ

Advertisements

error: