SRBI POKRENULI PETICIJU: Oduzeti srpsko državljanstvo Nataši Kandić i Sonji Biserko

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Na društvenim mrežama se pojavila onlajn peticija kojom se traži ukidanje i oduzimanje državljanstva Republike Srbije poznatim nevladinim aktivistkinjama Sonji Biserko i Nataši Kandić.

 

Naime, već duži niz godina u široj srpskoj javnosti, zbog svojih političkih stavova, Nataša Kandić i Sonja Biserko su percipirane kao simboli „antisrpstva“, a netrpeljivost među većinskim delom srpskog naroda poprima vrU ovoj onlajn peticiji njih dve se nazivaju „fašistima“ i traži se da budu proterane iz Srbije.

„Cilj je da sakupimo što više potpisa da bi se oduzelo državljanstvo ovim fašistima i proteraju iz naše zemlje!!!“ – piše na internet stranici ove onlajn peticije.

Peticija se sprovodi pod nazivom „Peticija za oduzimanje državljanstva Sonji Biserko, Nataši Kandić“, a adresa na kojoj se nalazi ova onlajn peticija je:

 

http://www.peticije24.com/peticija_za_oduzimanje_drzavljanstva_sonji_biserko_natasi_kandic

Advertisements

 

Kao autor peticije je potpisana Nevena M., a sasvim je izvesno da bi na ovakvo delovanje mogao reagovati i MUP, jer je država pokazala da vodi politiku kojom se javno negativno političko označavanje pojedinaca tretira krivičnim delom.

Poslednji slučaj je bio „Spisak srbomrzaca“ koji je objavila organizacija SNP Naši, a zbog čega je pokrenut sudski proces protiv lidera ove organizacije, Ivana Ivanovića.

Naši su tada saopštili da je reč o političkoj akciji i da bi svako kažnjavanje od strane države zbog takvog političkog akta značilo zabranu prava na slobodu govora, te da nazvati nekoga izdajnikom i srbomrscem predstavlja legitimnu stvar, dok je tužilac tražio kaznu za Ivanovića od čak neverovatnih pet godina zatvora.

Naši su osudili ovakav zahtev tužioca i nazvali ga „političkim progonom“, te skrenuli pažnju da se u Srbiji ne hapse šiptarski lobisti i oni koji otvoreno podrivaju ustavni poredak već godinama, kao i da je to dokaz da je vladajući režim marionetski i pod snažnim uticajem stranih faktora.

 

Izvor: Pravda

Advertisements

error: