SRAMOTA! Vlada Srbije NEĆE tražiti da Ratko Mladić dođe na lečenje u Srbiju

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ja sam za to da za sve naše ljude koji su Hagu povedemo računa o garancijama, pogotovo ako se nalaze u zdravstvenom stanju u kome imamo informaciju da se nalazi Ratko Mladić – rekla je potpredsednica Vlade.

 

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da na sednici Vlade još nije bilo reči o davanju garancija za privremeno puštanje bivšeg komadanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića iz pritvora Haškog tribunala.

Ona je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekla da je za to da se za sve građane Srbije koji su u Hagu povede računa o garancijama.

Advertisements

– Ja sam za to da za sve naše ljude koji su Hagu povedemo računa o garancijama, pogotovo ako se nalaze u zdravstvenom stanju u kome imamo informaciju da se nalazi Ratko Mladić – rekla je Mihajlović.

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je pre nekoliko dana da je Ministarstvo pokrenulo proceduru povodom zahteva odbrane Ratka Mladića za pružanje garancija Vlade Srbije radi njegovog privremenog puštanja na slobodu iz pritvora Haškog tribunala.

Optužnica generala Mladića tereti i za progon Muslimana i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva kampanjom artiljerijskih i snajperskih napada i uzimanje za taoce “plavih šlemova” UN, 1992-95.

IZVOR: TELEGRAF

Advertisements

error: