SRAMOTA U BEOGRADU! Erdogan: Priznali smo Kosovo! Vučić: Nema veze

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nadam se i uveren sam da ovo nije poslednja poseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana u Srbiju, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

On je rekao da je sa Erdoganom danas razgovarao oko sat vremena, da je dosta čuo i saznao.

– Trgovinska razmena između Turske i Srbije bila je, prilikom poslednje posete Erdogana 2017. nešto veća od 800 miliona evra. Tada smo rekli da je prvi cilj da dostignemo milijardu“. Međutim, ona je prošle godine dostigla već 1.084 milijardi evra, a u prvih osam meseći, u poređenju sa istim periodom 2018. veća je za 13 odsto – kazao je on.

 

Naveo je da to pokazuje “kako dramatičnim usponom idu odnosi Turske i Srbije. Povećava se i srpski uvoz i izvoz”.

– Izvoz je u odnosu na pre 10 godina uvećan za 7,8 puta. Naravno da je i srpski uvoz višestruko uvećan, i iznosi preko 750 miliona evra – rekao je Vučić.

Advertisements

 

On je kazao da je najvažniji, zajednički politički cilj Srbije i Turske mir na Balkanu, istakavši da u takvim okolnostima ekonomija može da raste, “a ekonomska saradnja Srbije i Turske dramatično napreduje”.

 

Na pitanje upućeno Erdoganu o tome što je Tuska priznala kosovsku nezavisnost, odgovorio je Vučić:

– Turska se ponašala u skladu sa svojim interesima, a mi da delimo packe ne možemo. Naši interesi po tom pitanju nisu isti, ali hvala Erdoganu što je prihvatio da je i za Tursku prihvatljvo rešenje koje mi i Priština pronađemo – rekao je Vučić.

 

Na to se nadovezao Erdogan, rekavši: “moj prijatelj je dao vrlo prikladan odgovor”.

 

Blic.rs

Advertisements

error: