SRAMOTA! Predstava Sergeja Trifunovića izbačena sa Festivala

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Mesecima ranije najavljena, dva dana pred Festival prvoizvedenih predstava u Aleksincu, predstava Utopljena duša, u kojoj jednu od glavnih uloga igra Sergej Trifunović, izbačena je sa repertoara.

 

Iz Beogradskog dramskog pozorišta, čija predstava je “zamenjena”, kažu da su tako zahtevali organizatori, a predsednik festivalskog odbora Grujica Veljković tvrdi da nije reč o zabrani, već da je tako odlučeno da ne bi bilo “eventualnog sukoba interesa”, jer je Trifunovićev otac umetnički direktor festivala.

Svega dva dana je ostalo do početka aleksinačkog festivala, ali na njemu publika neće moći da vidi predstavu Utopljene duše, iako je ona odavno najavljivana.

 

Operativna direktorka Beogradskog dramskog pozorišta Bojana Karajović kaže da je od organizatora u poslednji čas stigao zahtev da umesto pomenute predstave, glumci ovog teatra odigraju neku drugu.

“Da, to je istina, to je tačno, to će se desiti. Selekcija je promenjena, u selekciji je sada predstava Na tragu Nikole Milojevića, predstava izvedena premijerno u maju na našoj sceni. Što se razloga tiče, to ćete morati sa organizatorima i selektorima”, dodaje Karajovićeva.

Advertisements

 

Da li sumnjaju da je razlog za promenu komada činjenica da jednu od glavnih uloga tumači Sergej Trifunović, koji je poslednjih meseci “meta” tabloida, ali i vlasti zbog humanitarne fondacije koju vodu i čije poslovanje “češljaju” inspekcije iz BDP-a nisu želeli da komentarišu.

Glumački “sukob interesa” ove, ali ne i pretprošle godine

Zbog čega su organizatori odlučili da samo dva dana pred festival sa repertoara izbace predstavu u kojoj igra poznati glumac, iako je mesecima ranije najavljena, pokušao je da pojasni predsednik festivalskog odbora, inače predsednik Skupštine opštine Aleksinac Grujica Veljković.

 

Glavni razlog je, kako kaže, “eventualni sukob interesa”, jer je Toma Trifunović, otac poznatog glumca, umetnički direktor festivala. Ipak, na pitanje novinara zbog čega to nije bio problem 2016. godine, kada je Sergej imao glavnu ulogu u predstavi Voz, a sada se naprasno donosi ovakva odluka, Veljković nije pojasnio.

 

B92 / PROMO

Advertisements

error: