SRAMOTA! NVO PROZAPADNA OMLADINA upada na tribine u Beogradu nasiljem!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Grupa huligana, koja se predstavlja kao “Inicijativa mladih”, fašističkim metodama prekinula je juče tribinu Srpskе naprеdnе strankе u Bеški i brutalno uznеmiravala učеsnikе tribinе, građanе koji su mirno i dostojanstvеno slušali govornikе.

Incident se dogodio kada je na tribini trebalo da govori bivši oficir JNA Veselin Šljivančanin, tako što su se huligani isprеčili isprеd govornicе, razvili svojе propagandnе transparеntе, histerično duvali u pištaljkе, a neki od njih su, prema tvrdnjama očevidaca, prisutnim izbеglicama iz Krajinе psovali srpsku majku i vikali im da su zločinci.

Povodom ovog nesvakidašnjeg izgreda Srpska napredna stranka je u saopštenju navela da je “šokirana fašističkim ispadima pojedinaca, koji se u javnosti predstavljaju kao aktivisti “Inicijative mladih”.

SNS je pozvala nadležne državne organe da privedu pravdi pomenute fašiste, i obezbede red i mir, kao što pozivaju i sve nadležne institucije da reaguju, i stanu u zaštitu slobode govora i mišljenja u Srbiji.

Povodom incidenta na tribini u Beški oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da nasilje u Srbiji nikome nije i neće biti dozvoljeno.

– Nasilje neće biti tolerisano, od bilo koga da dolazi, pa bio taj član Srpske napredne stranke, Demokratske stranke ili nevladine organizacije – rekao je Stefanović gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink. 

Objašnjavajući događanja koja su izazvala incident na tribini, Stefanović je naveo da je devetoro aktivista “Inicijative mladih za ljudska prava”, od kojih su neki iz Beograda, a neki iz Šapca, došlo na tribinu očigledno da bi je nasilno prekinuli.

– Došli su u salu i počeli da izazivaju nered, koškanje, da viču, da razvijaju transparente, da se guraju sa ljudima i tom prilikom su povredili novinarku televizije Srem” – kaže Stefanović navodeći da se sinoć javilo i više od 20 osoba koje su u incidentu zadobile lakše povrede.

Advertisements

Stefanović kaže da se na snimku vidi da na aktiviste Inicijative mladih za ljudska prava niko nije nasrnuo, a da su dva momka koja su bila u publici iz revolta pocepala transparent koji su razvili aktivisti Incijative mladih za ljudska prava.

– Nijedno nasilje ne opravdavam, ali ovi ljudi su izazvali nasilje, ušli su na tribinu koju je neki drugi organizovao i nažalost nasiljem pokušali da tu tribinu prekinu. Ne razumem šta je bila ideja. Nadam se da niko ne želi da se vratimo u vreme kada je Nacionai stroj upadao na tribine Filozofskog fakulteta kao što je bilo 2005. i nasilno prekidao tribine – rekao je Stefanović.

Stefanović je ocenio i da je ponašanje predstavnika Incijative bilo neprihvatljivo, zapitavši da li “neko želi da se Srbija vrati unazad” u vreme kada je “Naconalni stroj prekidao tribine po fakultetima”. 

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak takođe je pozvao nadležne institucije da utvrde motive izgrednika koji su nasilno prekinuli tribinu u Beški.

– Dogodilo se da na tribinu, na kojoj je bilo prisutno oko 300 građana, dođe pet ili šest ljudi, ne znamo odakle, da nas vređaju na nacionalnoj i verskoj osnovi i govore da su svi Srbi zločinci – rekao je Gak.

 

Sasvim je inače zanimljivo da su u obranu izgrednika iz “Inicijative mladih” na Tviteru odmah stali direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić, kao i albanski političar sa Kosova Petrit Selimi.

Ovakva podrška ne treba da čudi, s obzirom da su aktivisti “Inicijative” česti gosti albanskim političarima u Prištini, a jedan od njihovih domaćina bio je i predsednik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti.

 

INFORMER

Advertisements

error: