SRAMOTA! Hrvati zabranili koncert pevača Bore Drljače

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Pula — Gradonačelnik Pule Boris Miletić, koji je zabranio nastup Bore Drljače u tom gradu, 2008. godine je zabranio i koncert Marka Perkovića Tompsona.

 

Da podsetimo, nakon što su mediji objavili da je Grad Pula pokrovitelj nastupa pevača Bore Drljače za doček pravoslavne Nove godine i to u pulskom Domu hrvatskih branitelja, na Fejsbuku se oglasio i gradonačelnik, a Grad je demantovao da je dao podršku za to.

“Kratko i jasno – taj lik Drljača neće nastupati za doček pravoslavne Nove godine. Tačka“, napisao je gradonačelnik.

Kako je navedeno u saopštenju Grada, nastup je organizovala Zajednica Srba u Istri, ali nakon razgovora Miletića sa predsednikom te organizacije Miomirom Jeremićem, Jeremić je odustao od nastupa navedenog izvođača.

Advertisements

 

Inače, 2008. godine Miletić je zabranio i koncert kontroverznog hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona u pulskoj Areni.

Miletić je tada izjavio da protiv Tompsona nema ništa, ali da ne može da podrži “ustašku ikonografiju koja se pojavljuje na njegovim koncertima“.

 

“Kao gradonačelniku Pule, koja je utemeljena na vrednostima antifašizma i multikulturalnosti koje su sastavni deo našeg identiteta, nije mi prihvatljivo veličanje ustaštva, ksenofobije, nacionalizma i netolerancije prema nacionalnim manjinama”, rekao je tada Miletić.

 

B92

Advertisements

error: