SRAMOTA! – ANGELA MERKEL: Bilo bi dobro da migranti ostanu u Srbiji i Makedoniji

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u ponedjeljak da, uprkos dva uzastopna izborna neuspjeha svoje stranke, ne odustaje od politike otvorenih granica prema migrantima, ali da je spremna da razgovara o zabrinutosti ljudi.

 

Merkelova je rekla da razumije da se mnogi ne slažu da njenom politikom i da je spremna da razgovara o promjenama.

“Ako ljudi jednostavno ne žele tražioce azila koji su muslimani, samo zato što su muslimani, to je protiv principa Hrišćansko-demokratske unije (CDU) i njemačkih principa”, rekla je kancelarka i liderka CDU.

Njemačka kancelarka je kazala da je željela da njena deviza o izbjeglicama “Uspjećemo” bude ohrabrenje, ali da su je neki shvatili kao provokaciju.

Advertisements

Merkelova napominje da uprkos velikom negativnom stavu evropskih naroda o migrantima, postoje države koje su se više nego otvoreno pokazale prema njima.

Nemačka kancelarka pohvalila je pre svega napore Srbije, Makedonije ali i Hrvatske u zbrinjavanju i puštanju migranta iz ratnih područija. Ipak, kako sama kaže postoji plan da se većina migranata koji žele ostati u Evropi, a ne žele Nemačku ili neku sličnu državu, naseli u Srbiju i Makedoniju kao i napuštene delove Ukrajine. Ipak kako kaže Hrvatska kao članica Evropske unije verovatno će to odbiti.

 

IZVOR: JUTARNJI.HR / AL DŽAZIRA / DNEVNI ŽURNAL

Advertisements

error: