SRAMNA IZJAVA! VUČIĆ: Gaženje hrvatske zastave je sramota naroda ne Šešelja!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je incident sa gaženjem hrvatske zastave, koji je u Skupštini Srbije tokom posete delegacije Sabora Hrvatske izazvao lider radikala Vojislav Šešelj, veoma štetan za Srbiju i loša poruka koju šaljemo kao narod.

 

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, Vučić je kazao da osuđuje svako paljenje ili gaženje zastave Hrvatske, ali i bilo koje druge suverene zemlje, navodeći da su to “neoprostive stvari”.

“Postavlja se pitanje zašto se to dogodilo – na koje ja nemam odgovor. Naše je da osudimo i u tome se razlikujemo od hrvatskih zvaničnika koji, osim predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, ništa nisu osudili, od spaljivanja zastava Srbije do toga da su me nazivali četnikom tokom moje posete Zagrebu”, kazao je Vučić.

 

On je kazao da “strašno” žali zbog odluke Andreja Plenkovića da povuče posetu delegacije Sabora, ali je i dodao da je Šešelj pravio incidente u Skupštini Srbije tokom obraćanja visoke predstavnice EU Federike Mogerini a da ona nije napustila, ni parlament, a kamoli Srbiju.

Advertisements

“Nećemo nikome sa strane dozvoliti da ugrozi naše goste, ali kako da reagujete kada su poslanici u pitanju. Da li smo mi loše primili Jandrokovića”, upitao je predsednik Srbije.

 

Po njegovim rečima, posledice tog incidenta osetiće 186.000 Srba koji danas žive u Hrvatskoj.

“Oni će se večeras osećati lošije, a zbog toga će proći nezapaženo i to što najavljuju da će u Dvoru na Uni podići spomenik Alojzju Stepincu, pravosnažno osuđenom za zločine nad Srbima. To će biti bačeno u zasenak zbog naših gluposti koje smo ovde učinili”, kazao je Vučić.

 

On je naveo i da je Srbija prećutala što u desetak gradova u Hrvatskoj ulice nose ime ustaškog ministra Mila Budaka i što je hrvatski Sabor u zakon ubacio da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku od 1991. do 1995. godine.

 

N1 SRBIJA / FOTO: Srđan Ilić

Advertisements

error: