SRAM TE BILO DRŽAVO! Pedofil silovao dete u školi, sad je na slobodi

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Detalje iz života Dušana Murgaškog otkrila je komšinica, kojoj se Pikasova majka poverila.

Višestruki silovatelj Dušan Murgaški – Pikaso (59) iz Novog Sada seksualno je zlostavljan kao dete i od tada je psihički oboleo i postao nasilan prema devojčicama i ženama.

Ovo je Pikasovoj komšinici otkrila njegova majka Danica, kod koje živi ovaj opasni napasnik otkad je izašao iz zatvora 30. novembra, piše Informer.

 

U petak je Pikaso odslužio treću zatvorsku kaznu zbog silovanja, a ukupno je proveo na robiji 25 godina.

Prva Pikasova žrtva bila je spremačica u jednoj novosadskoj školi. Nesrećnu ženu presreo je u dvorištu, odvukao je u okolno žbunje i silovao. Istog dana je identifikovan i uhapšen. Tada je osuđen na zatvorsku kaznu koja mu je istekla u julu 1998. godine.

 

Svega tri meseca kasnije, Murgaški je ponovio zločin. Polovinom oktobra 1998, tragajući za sledećom žrtvom, ušao u jednu novosadsku školu. U školskom hodniku naleteo je na, tada četrnaestogodišnju učenicu D. S. koju je pod pretnjom odvukao u školski toalet, gde ju je silovao. Nakon brutalnog čina, Murgaški je i tada pobegao sa lica mesta, ali je ubrzo uhapšen i osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

Advertisements

 

Policija je 1. decembra 2008. godine, nakon višednevne potrage uhapsila Pikasa, osumnjičenog da je 22. novembra 2008. godine ušao u stan sredovečne Novosađanke i silovao je.

Po izlasku sa robije otišao je pravo kod majke, u stan u Ulici Antuna Urbana u novosadskom naselju Satelit. Stanari ovog naselja su u strahu otkad je višestruki silovatelj ponovo došao u njihov kraj. Juče je bilo pusto ispred zgrade i retko su nailazile komšije.

 

Pikasa se seća i druga komšinica M. Š. (64) koja je zabrinuta za svoju unuku od kada je ovaj izašao iz zatvora.

– Dugo živim u ovom kraju i sećam ga se, iako sam ga poslednji put videla pre 20-ak godina. Sada ga možda ne bih ni prepoznala da prođe pored mene. Saznala sam da je izašao iz zatvora još pre nego šta se ta vest pojavila u medijima. Odmah sam o tome obavestila upravu škole koju pohađa moja unuka kako bi bili na oprezu. Uplašena sam za unuku, ona pohađa sedmi razred – ispričala je M.Š.

Advertisements

error: