SPREMAJU NAS! IVICA DAČIĆ: Kosovo da podelimo na dva dela na srpsko i šiptarsko

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Ministar Ivica Dačić ocenio je da je razgraničenje na ono “što je srpsko i što je albansko”, “jedno moguće trajno kompromisno rešenje” u dijalogu o KiM.

Dačić je u autorskom tekstu za “Blic” od ponedeljka najavio je da će sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je i pokrenuo pitanje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, proveriti mogućnost razgraničenja na tom prostoru.

Advertisements

“U dogovoru Srba i Albanaca to je jedno moguće trajno kompromisno rešenje, uz poseban status za naše crkve i manastire i uz Zajednicu srpskih opština na jugu Kosova. Ako se ispostavi da je to nemoguće, ili da je neprihvatljivo, neću biti nesrećan nego ću probati da dam doprinos u pronalaženju trajnog i realnog rešenja”, kazao je Dačić.

Po njegovim rečima, dijalog o Kosovu i Metohiji daje odgovor na pitanje “koliko smo zreli”.

“Kosovo jeste naša vrednost ali samo u onoj meri u kojoj se i sami prema njemu tako ponašamo. Mi smo ti koji mu određujemo vrednost i važnost uz samo jedan uslov, uslov svih uslova naše budućnosti. Ona ne sme da bude krvava i to mora da bude naša crvena linija”, naveo je Dačić.

b92

Advertisements

error: