SPREMA SE MASOVNI PROTEST! 15,000 radnika protestovaće ispred Vlade Srbije

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Radnici Fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke nastavljaju štrajk započet 27. marta u krugu fabrike, ali najavaljuju i proteste ispred zgrade vlade u Beogradu.

“Ako se ništa ne promeni, ove ili sledeće sedmice idemo pred vladu, jer je očigledno da ovaj slučaj ne želi da reši. I premijer Ana Brnabić je rekla da je ugovoren sastanak sa Slovacima, ali nemamo nikakve informacije o tome”, rekao je za Fonet predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

On je ocenio da i država Srbija snosi veliki deo krivice za težek položaj Goše i zaposlenih, navodeći da je neverovatno “da državni organi tako dugo tolerišu nezakonito ponašanje stranog vlasnika”.

Advertisements

“Kako je moguće da neko državi ne plaća porez i doprinose pet i po godina, a plate radnicima tri godine, a da državni organi ne reaguju”, upitao je Vujičić.

Prema njegovim rečima, predstavnici Štrajkačkog odbora ponudili su direktoru da radnici počnu da rade, ali da za uzvrat dobiju garancije za tačan datum početka isplate zaostalih plata, ali da nije bilo reakcije na tu ponudu.

Radnici Goše štrajkuju zahtevajući isplatu zaostalih zarada, povezivanje radnog staža i overu zdravstvenih knjižica.

N1 SRBIJA

Advertisements

error: