SPRDNJA! Martinović kandidat za Poverenika za informacije od značaja

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović izjavio je da ta stranka ima nekoliko ozbiljnih kandidata za novog Poverenika za informacije od javnog značaja i da će njihov predlog u svakom slučaju biti “sušta suprotnost” bivšem povereniku Rodoljubu Šabiću.

 

Martinović je u Skupštini Srbije rekao da je Šabić bio opozicioni političar “zamaskiran funkcijom” Poverenika.

On nije precizirao kada će novi poverenik biti izabran, rekavši da procedura za izbor mora da se poštuje.

 

Odbor za informisanje i kulturu uputio je poziv svim poslaničkim grupama da dostave svoje predloge.

Danilo Krivokapić iz Share fondacije kazao je za N1 da Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije, nadležan za izbor novog poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, još nema nijednog kandidata za tu funkciju i postupak njegovog izbora još nije pokrenut.

Advertisements

“Oni nemaju ideju ko bi novi Poverenik trebalo da bude i kako da ga odaberu, tako da čekamo i dalje. Mi tražimo da javnost bude uključena u taj izbor tokom čitavog postupka”, kaže Krivokapić.

Zlatko Petrović, iz kancelarija Poverenika, kazao je u Novom danu na N1 da nakon isteka mandata Rodoljubu Šabiću, ta kancelarija radi punom parom, kao i do sada, na čelu sa zamenicom poverenika.

 

Krivokapić ističe da novi poverenik mora biti osoba koja ima integritet i autoritet, nezavisna od uticaja stranaka, koja se bavila i do sada zaštitom podataka, neko ko nema nikakve veze sa političkim strankama.

 

N1 SRBIJA

TANJUG

 

Advertisements

error: