Specijalci sa fantomkama uhapsili čoveka koji je razotkrio Branka Stefanovića

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Advokat uhapšenog uzbunjivača, u slučaju afere sa oružjem u koju je uključen otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, u izjavi za BIRN kaže da se taj radnik Krušika koji se tereti za odavanje poslovne tajne dobro oseća, piše BIRN. U sredu 18. septembra između dva i pola tri popodne naoružani specijalci u džipovima ušli su u krug fabrike namenske industrije Krušik u Valjevu i odmah se uputili u kancelariju dispečera u proizvodnji A.O, piše BIRN o detaljima hapšenja.

 

Na licu mesta oduzeli su mu poslovni računar, a zatim ga odveli u stan gde su zaplenili njegov privatni kompjuter kao i eksterne memorije koje su pronašli. Pretres stana trajao je do 18.30 kada je A.O. prebačen za Beograd, navodi BIRN.

Hapšenje je usledilo tri dana nakon što je specijalizovani portal “Arms Watch” objavio istraživanje o izvozu oružja u ratom zahvaćeni Jemen i dan pre nego što je BIRN objavio priču kojom je potvđeno da je firma koju je zastupao otac ministra policije Branko Stefanović po povlašćenim cenama kupovala oružje.

Iako 18. oktobra ističe mesec dana od privođenja, hapšenje radnika Krušika bilo je obavijeno velom tajne sve dok nedeljnik NIN ove nedelje nije objavio nezvanične informacije.

Advertisements

 

BIRN saznaje da Više tužilaštvo u Beogradu uhapšenom stavlja na teret krivično delo iz člana 240 Krivičnog zakonika. Reč je o odavanju poslovne tajne i to iz stava 2 u kojem se kaže da će kaznom od dve do 10 godina biti kažnjen učinilac ukoliko je delo učinjeno iz koristoljublja ili u pogledu naročito poverljivih podataka.

Zavera ćutanja bila je tolika da se do danas nije moglo saznati ni ime akvokata koji zastupa uhapšenog kao ni informacije o slučaju, ocenjuje BIRN.

 

Uhapšenom su dozvoljene samo tri posete mesečno od strane najbližih koji s njim mogu da komuniciraju isključivo preko slušalice kroz neprobojno staklo.

BIRN je uspeo da dođe do pojedinih detalja u vezi sa hapšenjem, kao i da stupi u kontakt sa njegovim braniocem, advokatom Ljubisavom Radosavljevićem, poznatijim po nadimku Batan.

 

Upitan zbog čega se ćuti o hapšenju, čak i nakon što su mediji uspeli da saznaju da se A.O. već 20 dana nalazi u pritvoru, rekao je da nije hteo o tome da priča.

 

N1 Srbija

Foto: Blic Ilustracija

Advertisements

error: