SPAS ZA PORODICU SA VRAČARA! Izbačena deca i majka dobili pomoć od SNS

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Vračar saopštio je da je organizovao prikupljanje priloga za pomoć porodici Petrović, koja je iseljena iz stana u Njegoševoj ulici u Beogradu, i da je prikupljeno dovoljno novca da se plati jednogodišnja stanarina.

 

Dobrila Petrović i njena ćerka Snežana sa dvoje maloletne dece od 5 godina i 11 meseci u četvrtak uveče su prinudno iseljeni iz stana u Njegoševoj ulici u Beogradu. Njihovom iseljenju protivilo se više desetina okupljenih građana, ali su Petrovići na kraju morali na ulicu.

Na vratima stana u Njegoševoj 65 brava je zamenjena. Dve žene imaju osam dana da iz njega iznesu svoje stvari.

“Imala sam sat vremena da spakujem svoj život od 68 godina u jedan kofer, da izađem napolje, da ostavim sudske izvršitelje i momke koji pakuju moje stvari”, rekla je Dobrila Petrović.

Advertisements

Iseljavanju je prisustvovalo i pedeset policajaca i dvoje socijalnih radnika. Oni su samo pitali da li deca imaju gde da spavaju.

“Da sam se izjasnila da nemam gde da smestim svoju decu, što bi trebalo da se izjasnim da bi mi država pomogla da me negde smesti, oni bi meni decu odveli u neko prihvatilište i to bez mene, da kao zbrinu decu. Znači država je mene ucenila da ja nemam prava da se borim, da tražim neki smeštaj za mene jer će mi u protivnom oduzeti decu”, izjavila je Snežana Petrović.

Majka i ćerka su, uz podršku malobrojnih građana, pravdu potražile na protestu ispred Opštine “Vračar”.

“Došli smo da tražimo naša dva stana da nam se vrate jer smo mi dva stana putem opštine Vračar dali za ovaj jedan. To je bilo 1945. godine, pre 72 godine”, rekla je Dobrila Petrović.

N1 SRBIJA

Advertisements

error: