ŠOK ZA MUSLIMANE! – Srbi u Srebrenici prave spomenik Rusu VITALIJU ČURKINU!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predstavnici Udruženja građana „Istočna alternativa“ Republike Srpske pokrenuli su inicijativu za postavljanje spomen-biste nedavno preminulom ruskom ambasadoru u Ujedinjenim nacijama Vitaliju Čurkinu u Srebrenici.

 

Postavljanje biste na Petrovdan

Predstavnici udruženja u ponedeljak su Skupštini opštine Srebrenica predali zahtev za pronalaženje lokacije na kojoj bi bila postavljena spomen-bista Čurkinu.

Predsednik udruženja Vojin Pavlović rekao je da je razlog za pokretanje ove inicijative Čurkinovo zalaganje za istinu i sprečavanje izglasavanja britanske rezolucije o Srebrenici u UN, prenosi RTRS, pozivajući se na Srnu.

– Čurkin je kao ambasador Rusije, koja je stalni član Saveta UN, doprineo miru i stabilnosti u BiH i svojim angažovanjem doprinosio širenju istine o ratu u BiH i razbijanju zapadnih stereotipa po kojima svu krivicu za rat i stradanja snose Srbi – istakao je Pavlović.

Advertisements

On je dodao da je stav „Istočne alternative“ da srpski narod u Srebrenici i Republici Srpskoj i na ovaj način treba da oda priznanje i izrazi zahvalnost Rusiji i Čurkinu.

Pavlović očekuje dobijanje saglasnosti u kratkom vremenu da bi bista bila postavljena na Petrovdan, 12. jula, na dan obeležavanja godišnjice velikog srpskog stradanja u srebreničkoj opštini.

– „Istočna alternativa“ neće odustati od ovog predloga i podizanja spomen-biste Čurkinu ni po koju cenu – poručio je Pavlović.

Hrvati i muslimani u BiH su već izrazili negodovanje i pripremaju razne opstrukcije, ne bi li sprečili postavljanje spomeniku dokazanom prijatelju srpskog naroda.

(Vesti-online)

Advertisements

error: