ŠOK U VRTIĆU U BEOGRADU: Vakcinisano dete dobilo morbile?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Očekuju se rezultati Instituta „Torlak“, koji će odrediti da li su u pitanju male boginje.

 

U vrtiću „Anđelak“ u Beogradu postoji sumnja da je dete predškolskog uzrasta koje je primilo MMR vakcinu zaraženo virusom malih boginja, saznaje Kurir.

Dete je dobilo osip po telu u sredu uveče, kada su ga roditelji hitno odveli u dežurnu zdravstvenu ustanovu, a zatim obavestili vrtić. U predškolskoj ustanovi „Savski venac“, u okviru koje se nalazi vrtić „Anđelko“, potvrdili su za Kurir da postoji sumnja da je jedno vakcinisano dete obolelo od morbila, ali naglašavaju da je potrebno sačekati zvanične rezultate analiza, koji stižu prekosutra.

 

Bris poslat na analizu

Advertisements

– Mališan ima osip, ali i neke alergije na hranu recimo izazivaju osip. Bila je ekipa Gradskog zavoda za javno zdravlje, koja je uzela detetu bris iz grla i nosa, koji je poslat na dalje analize. Odmah smo obavestili Republičku sanitarnu inspekciju, gradski sekretarijat za obrazovanje i roditelje sve dece u našem vrtiću da postoji sumnja na morbile – kaže sanitarna sestra PU „Savski venac“ Danica Marinković i dodaje da su izvršene sve preporučene mere protiv epidemije:

 

– Sve smo oprali i dezinfikovali, od gelendera pa do igračaka, i apsolutno sve mere su preduzete. Pratimo situaciju, u stalnom smo kontaktu s roditeljima obolelog deteta. Ako to i jesu morbile, onda je neki izuzetno blagi oblik.

 

KURIR

Advertisements

error: