ŠOK U REPREZENTACIJI: NEMANJA MATIĆ: Odlazim!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nemanja Matić, fudbaler reprezentacije Srbije, kaže da su ‘Orlovi’ imali šanse protiv Brazila i da nije još siguran da li će i dalje nositi nacionalni dres Srbije.

 

Zadnji vezni Srbije odigrao je dobar meč, a tako je i ocenjen u B92 skeneru ‘Orlova’.

“Što se tiče same utakmice mislim da smo pružili dobar otpor, znali smo šta nas čeka, znali smo za njihove individualne kvalitete i da nekad ne možete da ih zaustavite u pojedinim akcijama. Imali smo svojih šansi i polušansi koje nismo iskoristili i naravno ovakve ekipe to uvek kažnjavaju”, rekao je Matić.

 

Matiću je drago što je Srbija vraćena na fudbalsku mapu sveta i veruje da svi igrači mogu biti ponosni jedni na druge, ali i na sebe, jer su na Mundijalu u Rusiji dali svoj maksimum.

 

“Što se tiče celog Svetskog prvenstva, ove tri utakmice, pre svega mi je drago što smo vratili Srbiju na fudbalsku mapu sveta i što smo imali priliku da branimo boje svoje zemlje. Jedino gde smo pomalo razočarani je drugo poluvreme protiv Švajcarske, gde smo morali pametnije da odigramo. Sve u svemu, možemo da se pogledamo u oči jer je svaki igrač dao svoj maksimum. Odavno nije bila ovako profesionalna grupa, sve ove dane smo podredili uspehu reprezentacije.”

Advertisements

 

Kako stvari stoje, nije sigurno da ćemo Nemanju još dugo, ako uopšte, gledati u nacionalnom dresu.

 

“Prvo da se odmorim, odigrao sam oko 60 utakmica ove sezone, tako da sam emotivno dosta ispražnjen. Ako budem osećao da mogu da pružim svoj maksimum tako će i biti, ukoliko ne povući ću se”, izjavio je Matić.

Portugalski stručnjak Žoze Murinjo, koji vodi Matićev Mančester junajted, pre prvestva izjavio je da želi da Srbija što pre ispadne sa Mundijala, kako bi mu se jedan od glavnih igrača što svežiji vratio u ekipu.

 

“Pričao sam sa njim (Murinjom), on je verovao da možemo da napravimo nešto dobro. On poznaje dosta naših igrača, voli naš mentalitet, ali naravno on želi svoje igrače sveže za sledeću sezonu. Ja sam pokušao da mu to onemogućim, ali nije se dalo”, zaključio je Matić.

 

AUTOR TEKSTA: B92

Advertisements

error: