ŠOK U MEDIJIMA! Monah Arsenije: Desi se da se zaljubim u neku ženu u manastiru

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Monah Arsenije Jovanović koji je do skoro bio u manastiru Ostrog progovorio je iskreno o svom putu u veru, grehovima ali i o tome da li će doći do otkrovenja kakvo stoji u Svetom pismu.

 

Šest godina je proveo u Ostrogu gde je kako kaže pored hriščana dolazilo i dosta muslimana.

“Islam i hrišćanstvo su monoteističke religije, obe vuku koren iz judeizma. Nema tu velike barijere osim ako smo nešto zadrti. Uvek sam se radovao kada dođu muslimani da pokažem da su svi dobrodošli. Jedno vreme sam bio dežurni kod ćivota, kod sarkofaga gde su mošti. Puno ljudi prolazi, dolazi i dosta muslimana, i čitali smo zajedno molitve”, kaže monah Arsenije.

 

On ističe da u manastiru ima čudesa onoliko kolikio se priča.

“Možda ih ima čak i više. Ti nekom možeš da kažeš da je tamo negde svetinja i da se čuda dešavaju i da ga prevariš. Da mu prevariš intelekt. I on dođe. Ali u Ostrog dolazi stotine hiljada ljudi, i uglavnom su to povratnici. Čovekovu dušu ne možeš da prevariš. Svako nešto doživi tamo. A to je mir, duboki iskonski mir. Naravno da ima i isceljenja”, priča monah Arsenije.

Advertisements

 

Inače monah Arsenije je pre nego što se zamonašio završio stomatologiju da kako kaže tati i mami da diplomu, mada sam ja hteo likovnu akademiju. Bavio se rokenrolom bio u proj grupi odakle je iznikla Ekatarina velika, bio prijatelj sa Milanom Mladenovićem.

“Meni je rokenrol bio bogotražnja. U Njujorku sam se nadao da ću naći slobodu, ali je tamo najmanje ima. I tada i sada SAD je okupirana rasistička država”.

 

Na pitanje zašto je svet ovakav i zašto smo mi ovakvi kaže da je to zbog toga što nemamo Boga u sebi.

“Mi smo svi veliki licemeri. Imamo Boga na rečima ali to nije dovoljno, on to vidi i on se povlači. Ako nema ljubavi onda je tu mržnja, ako nema svetla tama je tu. Nema sredine. Ako smo mi licemeri onda je jasno kakav je svet”, kaže on.

Mnogi se pitaju kako kaže zašto je to sve Bog dozvolio.

 

KURIR NOVINE

Advertisements

error: