SNS PREVARA!? Vučić održava lokalne izbore 31. decembra za doček Nove godine

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Opozicioni odbornici iz redova pokreta “Dosta je bilo” i koalicije “Oslobodimo Vrbas” nazvali su ovu odluku “uvodom u diktaturu”.

 

Opštinske vlasti u Vrbasu raspisale su izbore za savete mesnih zajednica (MZ) za dan dočeka Nove godine, 31. decembar, a prethodno su promenili odluku o izborima tako da će na glasačkim listićima biti dopisani i predlagači kandidata, što inače nije slučaj na izborima za MZ, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Opozicioni odbornici iz redova pokreta “Dosta je bilo” i koalicije “Oslobodimo Vrbas” nazvali su ovu odluku “uvodom u diktaturu”.

 

– Jasno je da SNS, po svaku cenu, želi da osvoji sva mesta u savetima MZ. Očigledno je Aleksandru Vučiću važno da pobedjuje u svakoj kući u Srbiji, a njegovim poslušnicima je važno da tu želju ostvare, pa makar ona bila i u suprotnosti sa Ustavom države – rekao je za VOICE opozicioni odbornik sa liste “Oslobodimo Vrbas” Dragan Stijepović.

Advertisements

Odbornik iz pokreta “Dosta je bilo” Goran Roganović kazao je da je “potpunoj bahatosti doprineo i sastav komisije za sprovodjenje izbora, u kojoj nema ni jednog člana iz bilo koje opozicione stranke ili grupe građana koje su zastupljene u Skupštini opštine Vrbas”.

 

– Naš zahtev da se ubaci samo jedan član opozicije u komisiju za sprovođenje izbora radi poštovanja osnovnih principa demokratije odbijen je bez obrazloženja”, kazao je on.

Predstavnici opozicije u Vrbasu naveli su da će ovih dana usaglasiti zajednički stav da li će učestvovati na novogodišnjim izborima ili će aktivno gradjani pozivati na bojkot.

IZVOR: ESPRESO.RS

Advertisements

error: