SNS POSLANICI: Naša stranka je unela radost u životima građana!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Marija Obradović, potpredsednica SNS-a i šef poslaničke grupe Aleksandar Martinović ocenili su da je Srpska napredna stranka unela život u svaki deo Srbije od Subotice do Vranja od kada je došla na vlast, pre šest godina.

Gostujući u Nacionalnom dnevniku televizije Pink, povodom 10 godina postojanja Srpske napredne stranke, Obradović je istakla da je SNS ponosna na svoje članove i napomenula da će se deseta godišnjica stranke sutra pored centralne proslave u Kraljevu, obeležiti i u drugim gradskim i opštinskim odborima.

 

– Želim svim članovima i simpatizerima naše stranke da čestitam na ozbiljnom i posvećenom radu u prethodnim godinama, a mislim da nas još mnogo toga čeka. Najveći ponos svih nas koji radimo u SNS i istovremeno vršimo vlast, su naši rezultati i vlade i predsednika Srbije – rekla je Obradović.

 

Martinović je ukazao da je, SNS došla na vlast samo četiri godine nakon osnivanja, u vreme kada je, kako je naveo, trebalo biti politički hrabar, mudar i odgovoran jer je Srbija bila praktično bez ikakve perspektive.

Advertisements

 

– Srbija je bila država očajnik, koja nije znala u kojem pravcu treba da ide. Imate podatak da je 2012. godine 55 odsto građana bilo uvereno da Srbija ne ide u dobrom pravcu. Nijedan parametar, ni politički, ni ekonomski, ni finansijski, ni međunarodni nije bio na strani Srbije Kada je SNS preuzela vlast to je bio veoma težak i mučan period sprske istorije. Morali smo pre svega da spasimo zemlju od bankrota, da stabilizujemo naše javne finansije i da oživimo praktično mrtvu sprsku ekonomiju koju tada praktično nismo ni imali – izjavio je Martinović.

 

Osvrćući se na decentralizaciju Martinović je podsetio da se o njoj mnogo pričalo u vreme vlasti Demokratske stranke i Borisa Tadića, ali da se, kako je naveo, suštinski ništa nije uradilo.

– Tek je SNS unela život u svaki deo Srbije od Subotice do Vranja. Imali smo opštine koje od Titovog perioda nije posetio nijedan državni funcioner, poput Lebana, Žitorađe, Vladičinog Hana… to su bile opštine na margini – kazao je Martinović.

 

PINK.RS

Advertisements

error: