SNAŠAO SE! Martinović mesečno zarađuje 240,000 dinara

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Poslanik Aleksandar Martinović mesečno prima naknade po čak četiri osnova i inkasira čak 204.000 dinara, pokazuju podaci iz njegove imovinske karte.

 

Iako ovaj naprednjak u javnosti često voli da ističe da se odrekao poslaničke plate koja iznosi preko 100.000 dinara, te da prima samo paušal (fiksni deo poslaničke naknade) od 30.000 dinara, očito mu je bilo zgodno da u javnosti “zaboravi” da pomene kako mesečnu zaradu po tri osnova prima i na novosadskom Pravnom fakultetu, kao i u opštini Ruma.

 

Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, Martinović je, osim funkcije koju obavlja u republičkoj skupštini, zaposlen i na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, i to u nastavnoj i naučno-istraživačkoj oblasti, a po tom osnovu mesečno prihoduje čak 149.000 dinara. Takođe je i predsednik Skupštine opštine Ruma, te i po tom osnovu ostvaruje mesečni prihod, i to 25.000 dinara.

Advertisements

 

Martinović je u aprilu, pored kuće i njive koju je već imao u vlansištvu, pridodao na spisak i vlasništvo polovine dvosobnog stana od 60 kvadrata.

Ipak, kada su novinari Alo!-a pozvali Martinovića da im objasni kako je uspeo da poveća svoju imovinsku kartu, najpre im je kratko odbrusio da se ona nije menjala poslednjih godinu dana.

– Ne znam šta treba da kažem? Poslaničku platu nikad nisam ni primao, a moja imovinska karta se nije promenila u odnosu na prošlu godinu – ravnodušno je poručio Martinović.

 

Na ukazanu činjenicu da je u njegovoj imovinskoj karti, koju sam prijavljuje Agenciji, ove godine dodato i vlasništvo nad polovinom stana, poručio je novinarima da nema potrebe ništa da ga pitaju kad već i sve znaju (?!).

 

BLIC.RS / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: