SMEŠNO! – Muke na snimanju filma o Gotovini: Hrvati neće da glume “četnike”

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Zagreb — Produkcija filma i televizijske serije “General” o hrvatskom generalu Anti Gotovini navodno ima problem s pronalaženjem statista koji bi glumili Srbe.

Prvi problem tokom snimanja filma o hrvatskom generalu Anti Gotovini, haškom optuženiku, pojavio se kada produkcija nije mogla da obezbedi statiste koji bi glumili srpske snage, odnosno „četnike“, kako ih nazivaju mediji u Hrvatskoj. Problem rešen novcem i apelom lidera hrvatskih veterana.

Jedan od ratnih veterana pozvao je saborce da se jave na audiciju i prihvate uloge, pišu lokalni mediji.

Uoči audicije za veći broj statista s područja Knina i okoline koje traži produkcija filma, predsednik jednog od udruženje branitelja iz Šibenika, Miljenko Poljičak pozvao je saborce da se jave na audiciju i ako treba glume četnike.

Advertisements

“Ne smatram nikakvim problemom da neko glumi četnika jer su i negativci deo filma, a ponekad upravo oni osvajaju najprestižnije nagrade. Zato poručujem svim svojim saborcima da se jave na audiciju, uzmu honorar i dobro se zabave sa zasigurno vrhunskom filmskom ekipom (režisera) Antuna Vrdoljaka”, rekao je Poljičak upitan o pisanju pojedinih medija da u filmu o Gotovini niko ne želi da glumi četnike, prenosi portal Šibenik.in.

Audicija za statiste u filmu biće održana u petak i subotu, a traže se muškarci u dobi od 20 do 50 godina koji će glumiti vojnike i medicinsko osoblje, kao i muškarci i žene za uloge meštana Knina.

Prve scene filma o Gotovini snimljene su u ponedeljak u Svetom Roku, naselju pored Lovinca u Lici. Film i televizijska serija u režiji Antuna Vrdoljaka prikazivaće životni put Ante Gotovine. Uloga glavnog junaka pripala je Vrdoljakovom zetu, hrvatskom glumcu Goranu Višnjiću koji se proslavio ulogom u američkoj seriji “ER”.

U glumačkoj ekipi su i Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Mustafa Nadarević, Goran Navojec, Borko Perić, Ivo Gregurević, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Boris Svrtan i Zrinka Cvitešić.

 

IZVOR: BETA / RTS

Advertisements

error: