SMEJE SE ŽRTVAMA U LICE! NASER ORIĆ: Možda sam ubijao Srbe ali sam slobodan!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Naser Orić bivši komadant Teritorijalne odbrane Armije BiH oslobođen je optužbi za zločin na području Srebrenice i Bratunca 1992. godine.

 

Prvostepenom presudom optužbi je oslobođen i Sabahudin Muhić, bivši pripadnik TO Armije RBiH.

Orić i Muhić bili su optuženi da su učestvovali u ubistvima tri srpska zarobljenika u mestima Zalazje, Lolići i Kunjerac.

 

Tokom procesa pred Sudom BiH saslušano je oko 30 svedoka, nekoliko veštaka i izneto je mnogo dokaza od strane Tužilaštva BiH.

Orićeva odbrana po okončanju procesa je tvrdila da nije dokazano ništa od onoga što mu se stavilo na teret a Orić se izjasnio da nije kriv.

Nasera Orića je Haški tribunal 2008. godine pravosnažno oslobodio optužbi za zločine u Srebrenici. Odbrana je od Haškog tribunala tražila obustavu postupka protiv Orića, s obzirom da mu je za te zločine već suđeno međutim taj zahjev je odbijen.

Advertisements

Naser Orić uhapšen je 10. juna 2015. na granici Francuske i Švajcarske po zahtevu Republike Srbije. Srbija i BiH su poslale zahtev za njegovo izručenje. Izručen je BiH, nakon čega mu je Sud BiH odredio mere zabrane, a Orić se branio sa slobode.


Tužilaštvo BiH bez komentara

Tužilaštvo BiH još ne može da komentariše presudu Suda BiH, kojom je ratni bošnjački komandant u Srebrenici oslobođen svih optužbi za ratne zločine nad zarobljenicima srpske nacionalnosti.

“Tužilaštvo BiH ne može komentarisati prvostepenu presudu Suda BiH. Kada dobijemo pisani otpravak presude, uložićemo žalbu na oslobađajuću presudu”, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Navodno je čak Orić na kraju procesa rekao da je možda i ubijao Srbe ali da ga je sud sada zvanično i oslobodio!

IZVOR: N1 SRBIJA

Advertisements

error: