SLUČAJNOST!? Vlasnik KURIRA udario na Vučića, MUP počeo da mu ispituje poslove!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u saradnji sa nadležnim tužilaštvom i poreskom policijom okončalo je kao sveobuhvatnu istragu protiv Aleksandra Rodića, “Adrija medija grupe” na čijem je on čelu i lista “Kurir”, piše “Politika” i dodaje da je to razlog koji stoji iza poslednjih Rodićevih poteza.

 

List navodi da su prikupljeni konkretni dokazi o zloupotrebama u finansijskom poslovanju, neplaćanju poreskih obaveza, falsifikovanju dokumentacije, ucenama, pretnjama…

Slično ranijim scenarijima odbane, kako ocenjuje “Politika”, Rodić zbrkom, otvorenim pismima i parolama proba da onemogući drzavne organe da urade svoj posao.

Advertisements

– Da bi predstojeće postupanje po krivičnoj prijavi mogao da podvede pod političku osvetu, smislio je “skopski manevar”, i kuknjavu u maniru: “Ja borac za slobodu medija i biznismen koji širi tržište, žrtva sam progona, jer ne pristajem na ucene”, piše “Politika” dodajući da Rodić “poteže i besmislene tvrdnje kako ga BIA prati, da mu je život ugrožen, ne bi li ga javnost shvatila kao žrtvu”.

List ocenjuje da kada se prouči dokumentacija jasno je da nije reč o ucenama i procenama već o jednom “dugogodišnjem uvreženom načinu kriminalnog ponašanja” na štetu države, banaka, pojedinaca i preduzeća.

“Politika” piše i da su su firme koje su izdavale list “Kurir” više puta gašene, odlazile pod stečaj, a osnivane su nove kako bi se zameo trag finansijskim malverzacijama.

 

INFORMER

Advertisements

error: