ŠLIHTANJE JE USPELO! Lazar Ristovski novi ministar kulture

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Poznati glumac Lazar Ristovski jedan je od najozbiljnijih kandidata za budućeg ministra kulture i informisanja u novoj Vladi, saznaje „Afera“.

 

Naš izvor iz Nemanjine 11 tvrdi da budući predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da ovog istaknutog umetnika ubedi da bude deo budućeg tima u Vladi Srbije.

– Vučić smatra da bi Ristovski jedini mogao da reši nagomilane probleme u kulturi i nezadovoljstvo koje vlada među esnafom iz ove oblasti – kaže naš sagovornik.

Naš dobro obavešten izvor navodi da radom aktuelnog ministra kulture Vladanom Vukosavljevićem Vučić nije zadovoljan, kao i da je imao velika očekivanja od njega, ali ih on nije ispunio.

– Vučić pokušava da ubedi Ristovskog da sedne u fotelju ministra kulture i informisanja. Ali, glumac još uvek nije prelomio da li treba da prihvati ovu visoku funkciju – tvrdi naš sagovornik.

Advertisements

 

On dodaje da Lazar Ristovski i Aleksandar Vučić već imaju dobre kontakte, kao i da je slavni glumac aktivno podržavao predsedničku kampanju lidera SNS-a.

– Evidentno je da Vučić i Ristovski imaju dobru komunikaciju, kao i da su problemi u kulturi veliki, pa bi uz pomoć prvog čoveka države i novog ministra kulture oni mogli brže da se reše, tako da bi Ristovski bio kec iz rukava i osoba koja bi mogla da reši jaz između kulturnih radnika i vlasti – kaže naš sagovornik.

Lazar Ristovski bi po dolasku na mesto ministra kulture, kako kaže naš sagovornik iz Nemanjine 11, morao odmah da zasuče rukave. Prva obaveza bi mu bila da obezbedi novac za rekonstrukciju Narodnog muzeja, a potom da definiše prava autora u kulturi.

Inače, Lazar Ristovski spada u omiljene glumce najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, koji se sa njim druži i privatno.

 

Izvor: STEFAN RADOVIĆ / AFERA / Naslov: D. žurnal

Advertisements

error: