SKUPLJE NEGO U NEMAČKOJ! Srpski fakulteti poskupljuju školarinu za 10,000 dinara!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Beograd — Tri fakulteta – FPN, Učiteljski i Fakultet za fizičku hemiju, zatražili su na sednici Senata Univerziteta povećanje školarina za narednu školsku godinu.

 

I dok ovi fakulteti navode konkretne razloge za ovakav predlog, studenti negoduju.

Tek što je počeo drugi semestar za 2016/2017. godinu, a već je na pomolu nova studentska borba za narednu godinu.

Školarina na Fakultetu političkih nauka mogla bi ubuduće da bude skuplja i do 10.000 dinara, na Učiteljskom do 6.000, a na Fakultetu za fizičku hemiju do 5.000 dinara. Glavni razlog – inflacija. Ali i dodatni problemi.

“Pojedini fakulteti imaju problema pre svega sa materijalnim troškovima, elektroenergetske usluge tu u stvari čine najveći problem. Skok cena u elektroenergetskom sektoru je veliki i nažalost izostaje razumevanje države, iz budžeta resornog ministarstva gotovo nijedan fakultet ne dobija dovoljno sredstava“, naveo je prorektor Univerziteta u Beogradu Živan Lazović.

Advertisements

Studenti, čini se, vrlo nepoverljivi, saglasni u jednom – ”želimo da znamo kuda ide naš novac” i dodaju da im sadašnje školarine već zadaju dovoljno problema.

“Pošto sam ja sa fizičke hemije, znam gde ide, za supstance i sve stvari koje koristimo, tako da tu razumem, ali neki drugi fakulteti mislim da ne bi trebali da povećavaju školarinu, zato što ne razumem svrhu tog novca, gde on ide“, kaže studentkinja.

“Po mom mišljenju treba smanjiti školarine na fakultetu, jer konkretno da se poveća školarina značilo bi da se povećavaju uslovi školovanja, međutim sa tim povećanjem mi ništa ne dobijamo. Niti napredak u nastavi, niti poboljšanje tih sredstava koje koristimo na fakultetu“, kaže jedan student.

IZVOR: B92 TELEVIZIJA

Advertisements

error: