SKOT: Amerikanci nemaju plan za Kosovo ono je nezavisno

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ne postoji plan Zapada o Kosovu, nema koordinisanog predloga članica Kvinte i ne postoji plan u jedanaest tačaka, izajvio je za Blic američki ambasador u Beogradu, Kajl Skat.

 

Blic piše da su se u javnosti pojavile tvrdnje da su države Kvinte, SAD, Britanija, Nemačka, Francuska i Italija, usvojile razrađen plan pritiska i ucena čiji je cilj slom Srbije i potpuna nezavisnost Kosova i odvajanje Srbije od Rusije.

 

Ambasador Skat za Blic, međutim, kaže da je uobičajeno da se države s vremena na vreme sreću i razgovaraju. To je prema njegovim rečima normalna diplomatska aktivnost razmene mišljenja i usklađivanja politika.

Advertisements

 

No, kako tvrdi Skat, tvrdnje o planu Zapada i usaglašenom predlogu Kvinte su “fantazije maštovitih medija”. On kaže da je cilj briselskog dijaloga normalizacija odnosa te da održiv odgvor koji bi opstao na Kosovu mora da bude “plod pregovora lidera Beograda i Prištine”.

 

Ambasador Skat je naglasio slaganje SAD sa evropskim saveznicima i partnerima da bi brisleski dijalog trebalo da se okonča “sveobuhvatnim sporazumom o normalizaciji odnosa primenom pravno obavezujućih dokumenata” i posebno naglasio da takav sporazum mora da proistekne iz direktnih pregovore Prištine i Beograda, piše Blic.

 

BLIC / N1

Advertisements

error: