SKLOPLJEN POSAO VEKA! SRBI I RUSI zajedno će praviti rakete za indijsko tržište!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Rusija će milijardama evra finansirati proizvodnju srpskog naoružanja koje će naše dve zemlje zajedničkim snagama izvoziti u Indiju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sklopio je posao veka tokom nedavnog boravka u Indiji, saznaje Kurir.

On je sa vicepremijerom Rusije Dmitrijem Rogozinom postigao dogovor o zajedničkom projektu u oblasti namenske vojne industrije – da Rusija finansira proizvodnju, koja će potom biti plasirana u Indiji. A u taj posao biće uloženo nekoliko milijardi evra!

Nova radna mesta

Dogovor je, kako tvrdi odlično obavešten izvor Kurira, postignut tokom nedavnog Vučićevog boravka na Globalnom samitu Vajbrant Gudžarat u Indiji, na kojem je bio i Rogozin. Time će biti pokrenuti svi kapaciteti i povećaće se proizvodnja u Srbiji. Inače, kako saznajemo, deo proizvodnje bi trebalo da bude izmešten u Republiku Srpsku, čime bi se pokrenula i tamošnja vojna industrija.

– Srbija i Rusija su se dogovorile o sporazumu o zajedničkom ulasku na indijsko tržište. Rusija čini uslugu Srbiji jer Rusija snabdeva Indiju sa 70 odsto – objašnjava naš izvor.

Advertisements

Najvrednije što srpska namenska industrija ima su samohodno artiljerijsko oruđe „nora B-52“, školsko-borbeni avion „lasta“, kao i oklopno vozilo „lazar 2“.

Vlade Radulović, vojni analitičar, smatra da bi takav posao sa Rusijom i Indijom bio značajan zamajac za celu privredu.

– Mnogi aranžmani s Rusijom su prilično poverljivi, a lično smatram da bi prioritet bio da pokrenemo centar za osposobljavanje, modernizaciju i produžetak resursa „migova“, čime bi Srbija mogla da servisira ratno vazduhoplovstvo mnogih zemalja. Takođe, izvoz našeg borbenog oružja i druge opreme znatno bi pokrenuo našu namensku industriju, koja ima šta da ponudi svetu – navodi Radulović.

Rast ekonomije

Podsetimo, Vučić je nedavno najavio je da će sa premijerom Indije Modijem razgovarati o unapređenju političkih i ekonomskih odnosa i vojnotehničke saradnje:

– Imamo ogromnu perspektivu u razvoju ekonomskih odnosa i verujem da ćemo i u vojnotehničkim pitanjima uspeti da ostvarimo značajniju saradnju, što doprinosi razvoju srpske ekonomije.

Advertisements

error: