SKANDALOZNA IZJAVA PREMIJERKE: Radnici koji štrajkuju nemaju pojma šta rade

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Iza štrajka se krije politički interes, biće povećanja plata i penzija, izdržaću ceo mandat… O ovim i drugim temama govorila je premijerka Ana Brnabić.

Premijerka Ana Branić izjavila je večeras, povodom štrajka u “FCA Srbija”, da veruje da je u pitanju “ozbiljna loša namera” i da iza toga stoji politički interes.

“Mislim da iza ovoga stoji politički interes i da su radnici izmanipulisani”, rekla je Brnabićeva za RTS.

Ona je odbacila tvrdnje predsednika štrajkačkog odbora da Vlada Srbije ne komunicira sa njima.

“Mi smo u to ušli najiskrenije, da se nađemo štrajkačkom odboru i radnicima i da pronadjemo rešenje, koje bi bilo pobeda za sve nas. Mi to nismo uspeli da nađemo”, rekla je premijerka za RTS.

Advertisements

Ona je dodala da nova vlada, od kada je izabrana, radi na rešavanju problema štrajka u Fijatu, navodeći da je imala stalnu komunikaciju sa predstavnicima štrajkačkog odbora i da su oni dolazili kad god su želeli.

Brnabićeva je navela da je samo njen šef kabineta imao 23 razgovora sa predsednikom štrajkačkog odbora Zoranom Markovićem i da je ona imala sastanke sa njima, a da je on davao saopštenja da nema komunikacije sa vladom.

“Je li namera da se okrivi vlada? Je li namera da se radnicima kaže da vlada nije tu za njih? Ja sam ušla čistih i jasnih namera u to”, rekla je ona i dodala da je to taj “šum u komunikaciji”

Premijerka Brnabić je podsetila da je štrajk počeo 27. juna, a da je nova vlada sa njom na čelu izabrana 28. juna.

“Zašto bi neko počeo štrajk kada vi nemate ni tehničku vladu?”, upitala je Brnabićeva.

ALO NOVINE

Advertisements

error: