SKANDAL U SRBIJI! Umesto matematičkog genija za đaka generacije izabran sin profesora

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nikola Bulatović, državni prvak iz matematike se još uvek dvoumi da li da podnese tužbu protiv škole, ali će svakako kontaktirati sve nadležne institucije poput ombudsmana i ministarstva.

 

U pančevačkoj gimnaziji “Uroš Predić” došlo je do opšteg haosa prilikom izbora đaka generacije, pošto je umesto glavnog favorita, državnog prvaka iz matematike Nikole Bulatovića, izabran sin jednog od profesora ove škole!

U finalu izbora, između ove dvojice maturanata, više od polovine nastavničkog veća se uzdržalo od javnog glasanja. Nikola Bulatović je posle svega odlučio da uputi prigovor prosvetnoj inspekciji na ovakvu odluku.

NIKAD VIŠE NEĆU UĆI U ŠKOLU, NI PO DIPLOMU VUKOVCA! Profesorov sin izabran za đaka generacije u Pančevu umesto državnog prvaka!

Sa druge strane, direktor gimnazije je za medije izjavio kako je odabrani učenik generacije maturant koji je imao mnogo uspeha.

Advertisements

– Po pravilniku koji je donet pre četiri godine za izbor učenika generacije nije ni potrebno da većina na sednici Nastavničkog veća glasa. Većina prisutnih se, kod ovog glasanja, uzdržala. U kolektivu, međutim, sazreva ideja da je štetno birati učenika generacije jer onda oni koji ne budu izabrani budu jako razočarani, objasnio je direktor škole.

Nikola Bulatović, učenik pančevačke gimnazije i državni prvak iz matematike ne krije da je razočaran celom situacijom.

– Razočaran sam jer bi gimnazija trebalo svojim primerom da đake uči principijelnosti i pravičnosti, a ne suprotno. Ono što me je naročito razočaralo je što su određeni profesori (i to isključivo oni koji mi nisu ni predavali ili koji imaju direktan interes, poput razrednog starešine izabranog) počeli da šire laži po društvenim mrežama i komentarima na portalima, poredeći dostignuća mene i odabranog učenika, svesno izostavljajući mnoštvo podataka. Postoji još jedna devojka za koju smatram da bi podjednako zaslužila titulu, i koja je daleko uspešnija od njega, a nju takođe izostavljaju iz svih izjava, objašnjava Nikola za Espreso.

 

izvor: ESPRESO.RS

Advertisements

error: