SKANDAL U SPORTU! – Rekorderka ne može više besplatno da trenira jer ne podržava Vučića!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Kornelija Šinković, koja već decenijama drži rekord u sprintu, kaže da više ne može ni besplatno da trenira u Mladenovcu gde živi. Ona tvrdi da je razlog za takvu odluku opštinskih vlasti to što ju je nedavno posetio jedan od opozicionih predsedničkih kandidata.

 

Ona je samo jedna od bezbroj samohranih majki, nezaposlenih, podstanarki u Srbiji. Ona je i jedna jedina – najbrža žena u bivšoj SFRJ. Kornelija Šinković i danas je kraljica atletike s rekordom na 100 metara koji gotovo 30 godina niko nije oborio.

– Meni je važno ono što sam rekoderka, jer prvak može da bude bilo ko sa slabijim rezultatom, a rekord je rekord“, kaže ona, a na pitanje šta je država uradila za nju odgovara: „Eto, ništa, dobila otkaz“. Posle deset godina rada u Sportskom centru Mladenovac, u decembru je otpuštena s još devetoro njih, kako kaže uglavnom žena starijih od 50 godina.

I tu nije kraj: prema njenim rečima, direktor Centra Mlađan Ivanić u ponedeljak joj je rekao da u teretani može da trenira samo ako plati članarinu od hiljadu i po dinara mesečno. Pošto je do sada trenirala besplatno, Kornelija sumnja da je povod za tu odluku to što se prošle nedelje srela sa jednim predsedničkim kandidatom.

Advertisements

– Ja sam nestranačka ličnost, ja gospodina Sašu Jankovića nisam jurila, nisam vukla za rukav, on me se setio, on me je našao, isto tako da je bilo koji drugi predsednički kandidat došao, da me pita kako sam da pokuša da mi pomogne ja bih sa svima razgovarala- navodi ona. Kornelija se za pomoć obratila i članu lokalnog veća zaduženom za sport, jer, kako kaže, ne pamti da su zaposleni ili bivši radnici Centra ikada plaćali članarinu.
Zašto mora da plaća i državna rekorderka, u Sportskom centru nam nisu odgovorili. Direktor je rekao da ima privatne obaveze, a njegov zamenik je na godišnjem odmoru.

Član opštinskog veća Goran Spasojević, zadužen za sport, inače član Srpske napredne stranke, nije želeo da daje izjavu pred kamerom televizije N1, ali je u telefonskom razgovoru rekao da je protiv bilo kakvog mešanja politike i sporta. Spasojević kaže i da u sportskom centru postoje besplatni termini za vežbanje. Međutim, o tome bi kako je rekao s Kornelijom Šinković morao naknadno da se dogovori.

Prema Kornelijinim tvrdnjama politiku u sport umešao je upravo član opštinskog veća Goran Spasojević Azanjac.

– Bila sam kod gospodina Gorana Azanjca gore u opštini i on mi je rekao, zamerio, da bi i on isto tako postupio da je na mestu direktora kad je video da sam ja razgovarala sa predsedničkim kandidatom Sašom Jankovićem- kaže Kornelija.

Osim što strahuje ko će je pred penziju zaposliti, Kornelija Šinković kaže i da poslednje tri godine bezuspešno pokušava da stupi u kontakt sa vrhom Atletskog saveza i ministrom za sport Vanjom Udovičićem.

 

(Autor: N1)

Advertisements

error: