SKANDAL U EPS-u! Firma koja nam je preuveličala račune opet će da nam gleda brojila!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Brojila za struju ponovo će očitavati iste firme koje su taj posao radile u januaru ove godine, tokom afere uvećanih računa za struju. Konzorcijum na čelu sa kompanijom Sikvester pobedio je i na novom tenderu EPS-a.

Da li je za propuste iz januara 2017. konzorcijum ikada kažnjen, EPS skriva. Kažu samo da su svoj izveštaj o tom slučaju prosledili MUP-u.

U šalter salama redovi, u Vladi konferencija. Građani se žale na neuobičajeno visoke račune za struju, tadašnji premijer prstom upire na one koji su očitavali brojila.

“Niko ne može zbog toga što voli da sedi u toploj sobi i ne voli da radi i mrzi ga da očita određena brojila da izmišlja cenu struje za 5 ili 10 ili 15 odsto stanovnika Srbije, zato što mu je to tako palo na pamet. Taj skandal neće da se ponovi. Zato će odgovorni da odgovaraju”, poručio je 22. januara tadašnji premijer, a sada predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Advertisements

Umesto da oni koje je premijer proglasio odgovornima odgovraju, pola godine kasnije pobeđuju na novom tenderu EPS-a. I ponovo će očitavati brojila.

“Izabran je ponuđač koji je jedini dostavio ispravnu ponudu i ispunio sve uslove predviđene tenderom. Na ovaj javni tender pristigla je još jedna ponuda koja nije bila ispravna. Prethodni ugovor je prestao da važi i to je jedini razlog raspisivanja novog tendera”, saopšteno je iz EPS-a.

Ono što tvrde iz službe za odnose sa javnošću EPS-a negira član Nadzornog odbora istog preduzeća. Branko Kovačević za BIRN kaže da prethodni ugovor nije istekao, već da je raskinut zbog propusta u očitavanju brojila.

Izvor: KURIR

Advertisements

error: